Novi punktovi za vakcinaciju u Nikšiću, Bijelom Polju, Kotoru i Herceg Novom

Jokić najavio otvaranje još punktova, sa regionalnim koordinatorima dogovorio obilazak mobilnih vakcinalnih timova u ruralnim područjima

7452 pregleda 2 komentar(a)
Sa punkta u Kotoru, Foto: Dom zdravlja Podgorica
Sa punkta u Kotoru, Foto: Dom zdravlja Podgorica

Nacionalni koordinator za imunizaciju Danilo Jokić bio je u radnoj posjeti opštinama Nikšić, Bijelo Polje, Kotor i Herceg Novi, povodom otvaranja novih vakcinalnih punktova.

Jokić je, kako je saopšteno iz Doma zdravlja Podgorica, upoznao direktore domova zdravlja sa novim Akcionim planom vakcinacije, kojim će se pristupiti imunizaciji posebno targetiranih grupa, a sve u cilju povećanja obuhvata imunizacije.

Bijelo Polje
Bijelo Poljefoto: Dom zdravlja Podgorica

"Dr Jokića su u obilasku pratili regionalni koordinatori, sa kojima je Nacionalni koordinator, uz veliku pomoć i razumijevanje menadžmenta tržnih centara i trgovina, uspio da pripremi nove vakcinalne punktove", dodaje se u saopštenju.

Nikšić
Nikšićfoto: Dom zdravlja Podgorica

Jokić je najavio otvaranje još punktova, ali i sa regionalnim koordinatorima dogovorio obilazak mobilnih vakcinalnih timova u ruralnim područjima. "Za ovu priliku su uz saradnju Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja obezbijeđeni i posebni frižideri za prenos svih vakcina u udaljena mjesta, pa samim tim i dostupnost Fajzer vakcine na svakom mjestu i svakom građaninu u Crnoj Gori", navode iz DZ Podgorica.

Herceg Novi
Herceg Novifoto: Dom zdravlja Podgorica

Podsjećaju da su Sjedinjene Američke Države donirale 2,7 miliona dolara kroz Projekat jačanja kapaciteta za pružanje odgovora na Kovid-19 u Crnoj Gori, koji će implementirati kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije u našoj državi, dok će Ministarstvo zdravlja biti realizator.

"Poseban dio donacije je opredijeljen za povećanje sveobuhvata vakcinacije, čime se otvaraju mogućnosti za intezivniju kampanju i posvećenost svakom građaninu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: