Perović: Crkva ne smije postati mjesto iz kojeg se širi priča da su zdravstvene mjere nešto suvišno i nepotrebno

"Ko od nas misli da te mjere ne treba poštovati, neka takvo mišljenje zadrži za sebe", rekao je

26947 pregleda 90 komentar(a)
Perović, Foto: Printscreen
Perović, Foto: Printscreen

Crkvena zajednica mora promovisati poštovanje medicinskih mjera protiv epidemije, kazao je u svojoj besjedi sveštenik Gojko Perović.

"Ko od nas misli da te mjere ne treba poštovati, neka takvo mišljenje zadrži za sebe", rekao je on tokom službe u podgoričkoj crkvi Svetog Đorđa.

"Takav stav ne može biti stav zajednice. U zajednici, na našim sabranjima, moramo pokazivati tu vrstu brige i međusobne pažnje koja pazi na sve te mjere propisane od strane zdravstvenih radnika. Crkva ne smije postati mjesto iz kojeg se širi priča da su zdravstvene mjere nešto suvišno i nepotrebno”, poručio je Perović.

Istakao je da ako neko od vjerika ima neku dilemu po pitanju mjera, a da su one opravdane, "to onda treba da bude predmet njegovog duhovnog razgovora i savjetovanja sa pastirom".

"Ne mogu i ne smiju, pojedinačne dileme da se prikazuju kao stav Crkve. Stav Crkve kao zajednice je više puta ponovljen i vrlo je jasan: poštovanje zdravstvenih mjera. Uz takav stav naravno ide i ovaj drugi da Crkva nikada, ni po koju cijenu – bilo kakva nevolja ili epidemija da je u pitanju – neće ostaviti nijednog svog vjernika bez molitve, bez blagoslova i bez upražnjavanja svetotajinskog života”, zaključio je Perović.

Bonus video: