KONTROLISANO 108 UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

Inspekcija zapečatila "Vanilu" i "Staru kuću", podnijeto 13 krivičnih prijava

Tržišna inspekcija kontrolisala tržne centre, hipermarkete, poslovne objekte, trgovinu i zanatstvo, u utvrdila šest nepravilnosti i izrekla 10 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 10.700 eura

24547 pregleda 29 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Uprava za inspekcijske poslove donijela je dva rješenja o zabrani rada pečaćenjem objekta za kafe bar "Vanilla" i "restoran "Stara kuća" u Podgorici.

U saopštenju Upravae za inspekcijske poslove se navodi da će zbog organizovanja svadbe, vlasnika "Stare kuće" biti priveden Upravi policije. Navode da će, takođe zbog organizovanja svadbe, biti priveden i vlasnik "Movida".

Dodaje se da će protiv njih, u konsultaciji sa dežurnim tužiocem biti podnijeta krivična prijava.

"Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove nastavile su akcijsku kontrolu ugostiteljskih objekata u Podgorici, Nikšiću, Budvi i Tivtu u protekla dva dana, uz asistenciju Uprave policije i Komunalne inspekcije. Za dvije večeri kontrolisano je ukupno 108 ugostiteljskih objekata (petak veče 49, subota veče 59), a utrvrđeno je 20 nepravilnosti i podnijeto 13 krivičnih prijava (petak veče 6, subota veče 7). Krivične prijave su podnijete zbog nepoštovanja Odluke Vlade Crne Gore o posjedovanju covid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat (gosti i zaposleni), nepostojanja lica koje je zaduženo za provjeru jednog od potrebnih sertifikata, nepridržavanja propisane distance, boravka većeg broja gostiju za jednim stolom od dozvoljenog i nepostavljanja pleksiglasa", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u Podgorici podnijeto sedam krivičnih prijava i to protiv odgovornih lica lokalima "Welder pub", "Tarantino", "Spaghetti", "Ferguson", "Captain Jack's", "Myko" i "Sto manira", dok su u Nikšiću podnijete ukupno tri krivične prijave i to protiv odgovornih lica u lokalima "Priča", "Oktoberfest beer house" i "Atrium".

U Budvi krivična prijava je podnijeta protiv odgovornog lica u kafe baru "Bambus", dok su u Tivtu podnijete dvije krivične prijave protiv odgovornih u "Navale kitchen & bar" i "Marea".

"U Podgorici su donijeta dva rješenja o zabrani rada pečaćenjem objekta kafe bar "Vanilla" i "restoran "Stara kuća". Za dva objekta donijeta su rješenja o zabrani rada - kafe picerija "Pekara" u Nikšiću i kafe bar "Fergus" u Podgorici", saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Dodaje se da je izdato sedam prekršajnih naloga u ukupnoj vrijednosti od 5.650 eura, dok je podnijeto šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudovima za prekršaje.

Zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta, saopšteno je, podnijeta su ukupno četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

"Od strane Zdravstveno-sanitarne inspekcije podnijeta je krivična prijava protiv odgovornog lica u dječijoj igraonici "Kvart" zbog postupanja suprotno Odluci Vlade Crne Gore (održavanje dječijih rođendana). Tržišna inspekcija je kontrolisala tržne centre, hipermarkete, poslovne objekte, trgovinu i zanatstvo i u dane vikenda utvrdila šest nepravilnosti, izrekla 10 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 10.700 eura".

Iz Uprave za inspekcijske poslove su naveli da će se danas kontrolisati i poštovanje mjera na zakazanim fudbalskim utakmicama prvenstva Crne Gore, te da će o eventualnim nepravilnostima javnost biti naknadno informisana.

"Apelujemo na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, s obzirom da će se akcijske kontrole nastaviti u narednom periodu. Zahvaljujemo se Upravi policije i Komunalnoj policiji na pruženoj asistenciji prilikom sprovedenih kontrola za vikend", zaključuje se u saopštenju.