svečanost u sinagogi

Krivokapić prisustvovao proslavi Hanuke

Premijer je kazao da su univerzalne poruke koje nosi Hanuka prilika da se, kao društvo, podsjetimo istinskih vrijednosti, kao što su zajedništvo, tolerancija, solidarnost, i borba za pravedno društvo

10140 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić upalio je večeras prvu svijeću na Hanukiji, povodom proslave jednog od najradosnijih jevrejskih praznika - Hanuke.

Svečanost povodom proslave Hanuke održana je u sinagogi Jevrejske zajednice Crne Gore, a prva svijeća na Erev Hanuka, dan uoči praznika, upaljena je uz prisustvo Vrhovnog rabina Crne Gore Luciana Moše Prelevića, ambasadara Izraela u Srbiji i Crnoj Gori Jahela Vilana i predsjednice Jevrejske zajednice Crne Gore Nine Ofner Bokan.

Krivokapić Hanuka
foto: Vlada Crne Gore

Paljenje prve svijeće, kako je saopšteno iz Vlade, pratila je prigodna molitva, a potom pjesma Ma'oz Tzur i tradicionalno košer posluženje.

Krivokapić je kazao da su univerzalne poruke koje nosi Hanuka prilika da se, kao društvo, podsjetimo istinskih vrijednosti, kao što su zajedništvo, tolerancija, solidarnost, i borba za pravedno društvo.

Proslava jevrejskog praznika svjetlosti počela je večeras, sa sumrakom, a trajaće narednih osam dana.