"Pokušao sam da u slova pretočim kako smo malena Crna Gora, PSD Javorak i ja stigli na najveći vrh svijeta"

O knjizi, u kojoj je opisano 68 dana ekspedicije tokom koje su Vujović, Đorđije Vujičić i Marko Blečić 2010. godine osvojili Mont Everest, govoriće prof. dr Gojko Nikolić, novinarka, pjesnikinja i planinarka Jelena Jovanović i autor

4823 pregleda 6 komentar(a)
Vujović, Foto: Privatna arhiva
Vujović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.11.2021. 18:02h

Promocija knjige "Moj put na krov svijeta", poznatog crnogorskog planinara Dragutina Šlagija Vujovića, biće održana sjutra u 18 časova u sali "Zahumlja" u Nikšiću.

O knjizi, u kojoj je opisano 68 dana ekspedicije tokom koje su Vujović, Đorđije Vujičić i Marko Blečić 2010. godine osvojili Mont Everest, govoriće prof. dr Gojko Nikolić, novinarka, pjesnikinja i planinarka Jelena Jovanović i autor.

"Pokušao sam da u slova pretočim kako smo malena Crna Gora, Planinarsko smučarsko društvo (PSD) ‘Javorak’ i ja stigli na najveći vrh svijeta Mont Everest", kazao je Vujović.

U knjizi su opisani i usponi na planine koje su prethodile kao priprema za uspon na "krov svijeta".

"Knjiga Dragutina-Šlagija Vujovića ‘Moj put na krov svijeta’ je veliko iznenađenje i krupno ostvarenje. Iznenađenje je u tome što se ovaj vrsni planinar, koji je neposredno aktivan i u ovoj i srodnim djelatnostima (član je Gorske službe spašavanja, instruktor orijentiringa) odlučio i na ovu vrstu djelatnosti – da sačini i objavi ovo obimno djelo. A da je krupno ostvarenje, čitaoci se mogu uvjeriti kad uđu u njegove sadržajne, izražajne i ishodišne kvalitete i ostvarenja", zapisao je o knjizi prof dr. Živko Đurković.

Moderator večeri, koja se organizuje u okviru decembarskog programa Nikšićke kulturne scene, biće Miro Nikolić.

Bonus video: