Rudnik uglja već desetak dana izvodi radove

Proširuju portu i regulišu protok Biserke

Izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić kazao je da je Rudnik uglja “društveno odgovorna kompanija koja vodi računa o potrebama svih naših vjerskih organizacija”.

2577 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Rudnik uglja
Foto: Rudnik uglja

Pljevaljski Rudnik uglja već desetak dana dana izvodi radove na proširenju porte manastira Sveta trojica u Pljevljima i regulisanje protoka potoka Biserka u dužini od oko sedamdeset metara.

U pljevaljskoj kompaniji tvrde da je Odbor direktora Rudnika uglja odobrio izvođenje radova na molbu uprave Manastira, ne navodeći koliko će novca najveća pljevaljska kompanija izdvojiti za te radove.

”Površina je detaljno očišćena, tamponirana i uvaljana valjkom, odrađena je temeljna ploča i na nju su postavljene i montirane armirano betonske cijevi prečnika 2 metra. Oko cijevi je postavljena armatura i sloj betona, koji služe za stabilizaciju armirano betonskih cijevi i prihvatanje opterećenja od nasutog materijala. Zatečeni poljski klozeti, koji su u izuzetno lošem stanju, biće uklonjeni i uradiće se novi. Кrajnji cilj je formiranje platoa - površine oko 4.900 metara kvadratnih, kao i pristupnog puta u sklopu platoa koji će omogućiti, nakon toliko decenija, prilaz za autobuse”, kazali su u Rudniku uglja.

Izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić kazao je da je Rudnik uglja “društveno odgovorna kompanija koja vodi računa o potrebama svih naših vjerskih organizacija”.

”U konkretnom slučaju, postupajući po molbi uprave manastira Svete trojice, pristupili smo rješavanju jednog značajnog problema koji je, decenijama unazad, predstavljao veliki problem, kako za manastirsku upravu, tako i za sve vjernike Srpske pravoslavne crkve. Proširenjem manastirske porte i regulisanjem potoka Biserke dobićemo jedan posve drugačiji izgled i funkcionalniju površinu, dok ćemo izgradnjom pristupnog puta realizovati jedan zaista značajan infrastrukturni problem, što će svakako predstavljati veliku olakšicu za sve vjernike, ali i za konkretniju promociju vjerskog turizma u našoj opštini. Posebna mi je čast i zadovoljstvo što su vladika Atanasije, ali i cijelokupna uprava našeg Manastira, na čelu sa protosinđelom Zosimom, izuzetno zadovoljni odrađenim poslom i sanacijom konkretnih problema. Manastir Svete trojice je naše duhovno blago i kulturno dobro koje služi na ponos svih nas”,u izjavi za medije izvršni direktor Milan Lekić, koji je sa vladikom Mileševske eparhije Atanasijem obišao radove.

Vladika Atanasije zahvalio se rukovodstvu Rudnika uglja na pomoći koji pruža vjerskim organizacijama.