”Montefarm”: Pelena i ljekova ne fali

Iz “Montefarma” su kazali i da su isporuke drugih ljekova i medicinskih sredstava svakodnevne

2442 pregleda 4 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

U državnim apotekama na Cetinju više od dva mjeseca nema pelena za odrasle, tvrde čitaoci “Vijesti” iz tog grada, uz napomenu da se pelene mogu naći kod privatnika. Iz Montefarma, međutim, kažu da je snabdijevanje apoteka redovno.

”Zdravstvena ustanova Apoteke Crne Gore ‘Montefarm’ je, u periodu od 22. do 30. novembra 2021. isporučio svojim apotekama pelene za slabo pokretne i nepokretne osobe i to za odrasle 2.376 pakovanja, tj. 71.280 komada, za djecu 681 pakovanje, tj. 20.430 komada. Navedeni podaci nesumnjivo ukazuju na redovno snabdijevanje apoteka ‘Montefarm’ ovim medicinskim sredstvom. Dodatne količine očekujemo do kraja radne sedmice, nakon čega će otpočeti dopuna postojećih zaliha”, piše u odgovoru “Vijestima”.

Iz “Montefarma” su kazali i da su isporuke drugih ljekova i medicinskih sredstava svakodnevne.

”A u toku je i pokretanje postupaka nabavke u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, nakon što je Vlada Crne Gore 12. 11. 2021. dala saglasnost na proširenje Plana javnih nabavki. Ova saglasnost će nam omogućiti dodatnu stabilnost u planiranju zaliha i snabdijevanju svih javnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori”, kazali su iz “Montefarma”.

Bonus video: