5 razloga zašto da ugradite krovni prozor

Ako upravo gradite kuću, ili pak renovirate tavan u potkrovlje sa praktičnom prostorijom za život, onda će vam naši savjeti biti od velike pomoći. Sve pozitivne promjene koje krovni prozori donose, odraziće se na cjelokupan komfor vašeg doma. Mogućnosti za uređenje potkrovlja su tada neograničene i novi kutak vaše kuće možete urediti po svojoj zamisli. U nastavku teksta vas upoznajemo sa najvećim benefitima krovnih prozora, kao i sa njihovim karakteristikama.

16111 pregleda 0 komentar(a)
Wienerberger, Foto: wienerberger
Wienerberger, Foto: wienerberger
  1. Dodatni prostor u vašem domu

Sa ugradnjom krovnog prozora, dobijate dodatni funkcionalni prostor, koji možete koristiti na različite načine. Potkrovlje posjeduje tavanice sa kosinama, koje daju poseban šarm enterijeru. Takođe, one mogu biti i izazov za uređenje ovog prostora. Krovni prozor je idealan za postavljanje na kosine i na taj način doprinosi da tavan postane uređena soba. Namještaj, takođe, treba postaviti u skladu sa kosinama krova.

  1. Izvor prirodne svjetlosti

Tavan nas podsjeća na taman i skučen prostor koji najčešće služi za odlaganje odjeće i drugih sitnica koje trenutno ne koristimo. Ipak, to ne mora biti tako. Kao što smo već ukazali, dodatni prostor u kući veliki je plus bilo da želite komfornije da živite, bilo da želite da podignete vrijednost cjelokupne nekretnine. Sa ugradnjom krovnog prozora, dopire i sunčeva svjetlost do vašeg potkrovlja. Svakako, prostor za život se ne može zamisliti bez prozora – pa tako i potkrovlja, kao i mansarde moraju imati izvor prirodne svjetlosti.

  1. Poboljšajte ventilaciju doma

Još jedan bitan aspekat udobne prostorije predstavlja i mogućnost njenog optimalnog provjetravanja. Svakako da je dobra izolacija cijele građevine izuzetno važna, ali dobroj ventilaciji vazduha doprinose i prozori koji mogu praktično da se otvaraju. Svi Tondach krovni prozori posjeduju praktično otvaranje na sredini. Na ovaj način se prozor lako otvara ako je postavljen na bilo kojoj visini i nagibu. Ova pogodnost vam omogućava da prozor lako otvorite i pustite dotok svježeg vazduha. Optimalna ventilacija, takođe, smanjuje kondenzaciju u prostoru.

Tondach
foto: wienerberger
  1. Kvalitetni krovni prozori daju odličnu zvučnu izolaciju

Tondach krovni prozori posjeduju dva stakla. Duplo zastakljenje daje veću zvučnu i toplotnu izolaciju. Dodatnu zaštitu daje i plemeniti gas (argon) koji se nalazi između stakala. Za sve one koji žele da imaju mir u svom domu, bez zvukova koji dolaze spolja, onda su krovni prozori kvalitetne izrade pravi izbor. Vaš mir neće biti narušen, a istovremeno ćete moći da uživate u pogodnostima koje nosi stanovanje u potkrovlju.

  1. Kvalitetna termoizolacija kao imperativ Tondach krovnog prozora

Kao što smo već pomenuli, prozori sa duplim staklima daju bolju izolaciju. Ovo je bitan faktor kod određivanja energetske efikasnosti krovnog prozora. Okviri prozora od prirodnog drveta smanjuju kondenzaciju u prostoru. Osim stakala i okna, na kvalitet i energetsku efikasnost utiču i materijali korišćeni za termoizolaciju. Svi Tondach krovni prozori posjeduju termoizolaciju od ovčije vune. Ovaj prirodni materijal je potpuno ekološki i praktičan za ugrađivanje.

Tondach krovni prozori predstavljaju široku paletu modela: Comfort, Project, Energy+ i Smart Pro. Svaki od prozora iz 4 serije je dostupan u različitim dimenzijama i moguće ih je postaviti na nagibe od 15 do 90 stepeni. Baš zbog velikog izbora i visokog kvaliteta, Tondach krovni prozori postaće vrhunski dodatak na vašem krovu! Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Menadžera prodaje za Crnu Goru, Peka Savića +382 67 256 780, ili putem e-mail-a: peko.savic@wienerberger.com

Tondach
foto: wienerberger