Vag pohvalila rezultate Uprave policije

“Posebno u oblasti sajber kriminala, borbe protiv trgovine ljudima, borbe protiv nelegalnog posjedovanja oružja i trgovine oružjem“, dodala je Vag

3708 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Ambasadorka Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Dominik Vag pohvalila je rezultate Uprave policije u borbi protiv organizovanog kriminala, navodeći da će Misija nastaviti da podržava rad i jačanje kapaciteta policije.

Ona je, kako je saopšteno iz Uprave policije, direktoru Zoranu Brđaninu odala priznanje za postignute rezultate i odličnu saradnju.

“Ona je pohvalila dobre rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala, kao i one postignute po pitanju povećanja broja žena u policiji”, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Vag je navela da će Misija nastaviti da podržava Upravu policije u sprovođenju njenih strateških politika u 2022. godini.

“Posebno u oblasti sajber kriminala, borbe protiv trgovine ljudima, borbe protiv nelegalnog posjedovanja oružja i trgovine oružjem“, dodala je Vag.

Ona je dodala da bi rad policije u zajednici, koji Uprava policije planira da osnaži, mogao biti dobar alat za dalje jačanje povjerenja javnosti u policiju.

„OEBS-ovo istraživanje o percepciji policije u Crnoj Gori, objavljeno prije deset dana, pokazalo je da je policija među tri institucije od najvećeg povjerenja u zemlji, što odražava pozitivan trend u javnosti o radu policije uopšte”, rekla je Vag.

Prema njenima riječima, predstoji još posla na jačanju policijskih kapaciteta za borbu protiv droga, narkotika i prevenciju nasilja u porodici, kao i na povećanju saradnje građana i policije.

Brđanin je kazao da je uvjeren da će saradnja policije i Misije OEBS-a u periodu koji slijedi biti uspješno nastavljena.

“Ostajemo otvoreni za unapređenje saradnje i jačanje kapaciteta policije uz podršku Misije“, kazao je Brđanin.

Bonus video: