Demokrate: Iz vrtića otpustili našu kandidatkinju za odbornika; Stanišić: Netačne tvrdnje

Kandidat Demokrata za predsjednika Opštine Petnjica, Albin Ćeman je saopštio da je njihova kandidatkinja radila na određeno vrijeme, na ugovor od po mjesec dana. Direktor JPU "Đina Vrbica" Vuk Stanisić naveo da status privremeno angažovanih osoba treba tek da bude predmet razmatranja i da tvrdnje Demokrata doživljava "kao pritisak"
253 pregleda 3 komentar(a)
Albin Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora
Albin Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 02.11.2017. 16:29h

Demokratska Crna Gora tvrdi da je njihova kandidatkinja za odbornicu u SO Petnjica otpuštena sa posla iz JPU "Đina Vrbica".

Kandidat Demokrata za predsjednika Opštine Petnjica, Albin Ćeman je saopštio da je njihova kandidatkinja radila na određeno vrijeme, na ugovor od po mjesec dana.

"Ništa se ni sada nije promijenilo u odnosu na okolnosti koje su i ranije postojale kada je sa njom potpisivan novi ugovor, osim jedna nova činjenica - da je kandidatkinja za odbornicu na Izbornoj listi Demokratske Crne Gore", rekao je Ćeman.

Direktor JPU "Đina Vrbica" Vuk Stanisić saopštio je da tvrdnje Demokrata "nijesu tačne".

"Sedam medicinskih sestara je u našoj ustanovi angažovano na ugovoru od po mjesec dana, u skladu sa zakonom. Drugim riječima, pomenuti kadar je angažovan privremeno, zbog broja prijavljene djece na početku godine. Ugovor im ističe 4. novembra. Prva netačna informacija da je neko otpušten, jer do ovog trenuka nije niko. Samim tim, netačna je i druga informacija o političkim motivima otpuštanja. Treće, čak ni termin "otpuštanje" nije adekvatan, jer je riječ o produžavanju ili neprodužavanju ugovora", saopštio je Stanišić.

Ćeman tvrdi da se radi o "klasičnoj političkoj odmazdi".

"Zbog iznesenog mišljenja i slobode kandidovanja da bude biran najbolji je pokazatelj okolnost da niko drugi iz kolekiva nije otpušten“, saopštio je Ćeman.

Stanišić je naveo da status privremeno angažovanih osoba treba tek da bude predmet razmatranja i da tvrdnje Demokrata doživljava "kao pritisak".

"Jer, pitamo javnost Crne Gore da li treba da strepimo svakog puta kad i ako prestane potreba za kadrom koji je pritom politički aktivan? Nećemo to dozvoliti, najprije zbog djece koja su naš prioritet u rukovođenju", naveo je Stanišić.

Bonus video: