Podgorica: Ugrađeno 119 novih svjetiljki, vrijednost 67 hiljada eura

Iz Biroa navode da "će na ovaj način i na ovoj važnoj saobraćajnici biti dodatno unaprijeđen kvalitet osvijetljenosti, a samim tim i povećan stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, pri čemu se postiže ušteda u potrošnji električne energije preko 60%"

2304 pregleda 7 komentar(a)
Nova rasvjeta, Foto: Biro za odnose sa javnošću - PG Biro
Nova rasvjeta, Foto: Biro za odnose sa javnošću - PG Biro

U nastavku modernizacije javne rasvjete na teritoriji Podgorice, ekipe gradskog preduzeća Komunalne usluge, završile su radove na objektima javne rasvjete u Ulici kralja Nikole, na potezu od raskrsnice sa Ulicom Vojislavljevića do raskrsnice sa Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog kod hotela Hilton, saopštili su iz Biroa za odnose za javnošću Glavnog grada.

Na navedenoj lokaciji ugrađeno je 119 novih svjetiljki, što podrazumijeva zamjenu starih energetski neefikasnih savremenim LED svjetiljkama, a vrijednost investicije iznosi oko 67.000 eura

Iz Biroa navode da "će na ovaj način i na ovoj važnoj saobraćajnici biti dodatno unaprijeđen kvalitet osvijetljenosti, a samim tim i povećan stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, pri čemu se postiže ušteda u potrošnji električne energije preko 60%."

Radovi na modernizaciji javne rasvjete završeni su i u Ulici 13. jula, gdje je ugrađeno 28 savremenih LED svjetiljki. a vrijednost ovih radova iznosila je oko 17.500 eura. Pored toga, Komunalne usluge završile su radove u Slovačkoj ulici, gdje je ugrađeno 15 savremenih LED svjetiljki, a vrijednost investicije iznosila je oko 6.500 eura.

"Ovo privredno društvo će i u narednom periodu posvećeno raditi na poboljšanju kvaliteta osvijetljenosti u svim djelovima grada kao i na značajnom smanjenu potrošnje električne energije", poručili su iz Glavnog grada.

Bonus video: