Kada će se Krivokapić vakcinisati?

„Vijesti“ će objavljivati pitanja dok na njih ne bude odgovoreno

14049 pregleda 81 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić i dalje ne odgovara na pitanje da li se vakcinisao protiv koronavirusa i kada.

„Vijesti“ su Krivokapiću poslale sljedeća pitanja:

1. Da li ste se vakcinisali i kad?

2. Kada ste se posljednji put testirali na antitijela?

3. Koliko ste imali antitijela na tom testu?

4. Kako se zove ljekar koji Vam je rekao da ne morate da se vakcinišete jer imate dovoljno antitijela?

„Vijesti“ će objavljivati ova pitanja dok na njih ne bude odgovoreno.

Rezultati istraživanja Centra za građansko obrazovanje su pokazali da skoro 60 odsto građana ne podržava to što premijer Krivokapić nije vakcinisan.

Da smatra da bi predsjednik Vlade trebalo da se vakciniše je u emisiji "Načisto" rekao i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Krivokapić je jedini premijer u Evropi i jedini visoki zvaničnik u Crnoj Gori koji se nije vakcinisao protiv koronavirusa.

U javnosti je više puta kršio mjere protiv širenja virusa koje je propisala upravo njegova Vlada, a potom se izvinjavao javnosti.

Nedavno je rekao da ima dovoljan broj antitijela i da će se vakcinisati kada njihov broj bude ispod 100 i to na preporuku svog izabranog ljekara.

Naučnica Pasterovog Instituta u Francuskoj Marija Backović poručila je nakon te izjave premijeru Krivokapiću da što prije promijeni ljekara.

Dan nakon što su "Vijesti" prvobitno poslale pitanja, RTNK je objavila da Krivokapić ima 283,4 antitijela.

Virusolozi objašnjavaju da antitijela rastu nakon preležanog virursa, a kada dostignu vrhunac stagniraju nakon čega kreću blago da opadaju. Kod ljudi kod kojih nastavljaju da rastu, radi se o osobama koje su nakon preležane bolesti došle u kontakt sa infekcijom koronavirusa, odnosno bile su zaražene, ali nisu oboljele i tako su stvorile još veći imunitet.

Bonus video: