Marković: Nema političke volje da se rasvijetle napadi na novinare

"Pojedinci kako u policiji tako i u tužilastvu koji nose veliki dio krivice što napadi na novinare nijesu rasvijetljeni napredovali su u svojim profesijama"
1 komentar(a)
Nikola Marković, Foto: Luka Zeković
Nikola Marković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.11.2017. 15:45h

Međunarodni dan za okončanje nekažnjivosti zločina protiv novinara je najbolji datum da opomenemo policiju i tužilastvo i iskažemo nezadovoljstvo zbog brojnih nerasvijetljenih napada na naše kolege počevši od ubistva Duška Jovanovića preko napada na Tufika Softića pa do bacanja bombi na redakciju Vijesti kao i svih ostalih, saopštio je predsajednik Komisije za istraživanje napada na novinare Nikola Marković.

"Na žalost ni do dan danas niko zbog nedjelotvornih istraga niti zbog brojnih propusta koji su pratili ove slučajeve nije čak ni disciplinski odgovarao a kamoli da bude smijenjen. Naprotiv pojedinci kako u policiji tako i u tužilastvu koji nose veliki dio krivice što napadi na novinare nijesu rasvijetljeni napredovali su u svojim profesijama. Kao najdrastičniji primjer neprofesionalnog odnosa jeste podatak da se lice koje se 2015. godine javiko da bude zaštićeni svjedok u istrazi ubistva Duška Jovanovića ni do dan danas nije saslušano", naveo je Marković.

"Ako se ovome doda da Vlada koja je osnivala komisiji niti obavljuje njene izvještaje niti postupa po preporukama Komisije što joj je obaveza onda je jasno da nema političke volje, a bojim se ni profesionalne sposobnosti da se rasvijetle napadi na naše kolege", zaključio je Marković.

Bonus video: