Apel porodice Kapriš: Opasnom psu treba korpa

Kapriši su napadnuti u Donjoj Gorici, a pudli je kane korso nanio mnoge rane
143 pregleda 1 komentar(a)
pas (novine), Foto: Privatna arhiva
pas (novine), Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.11.2017. 15:23h

Bračni par Marijana i Vladimir Kapriš apelovali su na nadležne da spriječe da njihov komšija M.J. izvodi u šetnju psa rase kane korso bez povoca i korpe.

Kako je objasnila Kapriš i pored napada na njih i njihovog ljubimca - malu francusku pudlu Žorža, M.J. i dalje izvodi psa i pušta ga da šeta na livadi u blizini „Namosa” u Donjoj Gorici.

Kapriši su kazali da je napad bio 25. oktobra u Donjoj Gorici, da je pudli kane korso nanio mnogostruke rane, Marijana je doživjela povredu ruke i noge, a njenog supruga, kako tvrde je vlasnik kane korsa nokautirao.

“Taj pas i negov vlasnik su opasni za okolinu. Pozvala sam Komunalnu policiju kada sam saznala da opet izvodi psa, kao da nije ništa bilo i zatražila da mu narede da psu stavi korpu i da ga drži na povocu”, kazala je Kapriš.

Ona je istakla da su je u Komunalnoj policiji uputili na Upravu policije, odnosno tvrde da je to u njihovoj nadležnosti.

“Međutim, ni Uprava policije ne reaguje, porodica mi živi u strahu, a taj pas kada je jednom napao, može i opet”, kazala je Kapriš.

Kapriši su podnijeli prijavu Upravi policije protiv M.J., a najavili su da će pokrenuti i parnicu.

„Vijesti” iz Uprave policije od prošle sedmice nijesu dobile odgovor na pitanja u vezi ovog slučaja.

“Čitava naša porodica, odnosno i djeca preživjela su šok i traumu, zbog toga događaja. Oporavljamo se još uvijek, ali smo u konstantnom strahu zbog napada”, istakla je Kapriš.

Objasnila je da rasa kane korso nije svrstana u opasne rase, ali da pomenuti pas zbog napada treba da bude pod nadzorom. Istakla je da su dobili podršku brojnih prijatelja i zahvalila se i doktorima ambulante “K-9 vet”.

Bonus video: