Vuković: Brine me i rastužuje činjenica da gotovo ne prođe dan, a da ne čujemo za neki novi primjer nasilja

"Dok god su ovakvi statistički podaci, mislim da, kao društvo, moramo osjećati kolektivnu krivicu", saopštio je Vuković

12473 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Brine me i rastužuje činjenica da u Crnoj Gori gotovo da ne prođe dan, a da ne čujemo za neki novi primjer nasilja, kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

On je povodom događaja "Zajedno protiv nasilja nad ženama", koji je Sigurna ženska kuća organizovala sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja, Ministarstvom unutrašnjih poslova - Upravom policije i Glavnim gradom podsjetio i na statističke podatke koji su, kako navodi, zabrinjavajući, prenosi Mediabiro.

“Drago mi je što sam danas u prilici da, u lično ime i ispred Glavnog grada, dam doprinos kampanji koja ima za cilj podizanje svijesti o ovom ogromnom problemu koji imamo kao društvo, a koji se tiče nasilja nad ženama i nasilja u porodici. Koliko mi je drago zbog ove prilike, toliko me brine i rastužuje činjenica da u Crnoj Gori gotovo da ne prođe dan, a da ne čujemo za neki novi primjer nasilja”, kazao je on.

On je rekao da Glavni grad nastoji da u kontinuitetu pruža podršku ovakvim inicijativama, te podsjetio na aktivnosti nedavno otvorene Kuće zdravlja.

Posebno je istakao značaj ekonomskog osnaživanje žena i kazao da se gradska uprava na čijem je čelu zalaže za unapređenje statusa žena u Crnoj Gori jer se samo na taj način mogu dugoročno postići željeni efekti.

"Svi koliko nas ima, počev od Vlade i Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Uprave policije, Tužilaštva, centara za socijalni rad, nevladinog sektora i svakako nas koji funkcionišemo na nivou lokalnih samouprava, moramo svakodnevno da ukazujemo na dubinu i dimenziju ovog problema, jer dok god su ovakvi statistički podaci, mislim da, kao društvo, moramo osjećati kolektivnu krivicu", saopštio je Vuković.

Bonus video: