Radni doručak čelnika Opštine Bijelo Polje i organizacija koja se bave pitanjima OSI

Na sastanku se razgovaralo o problemima sa kojima se suočavaju OSI, ali i o primjerima dobre prakse koji su uspostavljeni kada je saradnja na lokalnom nivou uspostavljena

2772 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Bijelo Polje
Foto: Opština Bijelo Polje

Povodom 3. decembra - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u Bijelom Polju je organizovan radni doručak rukovodstva Opštine sa nevladinim organizacijama koje se bave pitanjem OSI.

Na sastanku se razgovaralo o problemima sa kojima se suočavaju OSI, ali i o primjerima dobre prakse koji su uspostavljeni kada je saradnja na lokalnom nivou uspostavljena.

Predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da su dobar partnerski odnos i saradnja Opštine Bijelo Polje i ustanova koje se bave problemima OSI veoma važne karike u procesu stvaranja uslova za uključivanje djece i omladine sa smetnjama u razvoju u život zajednice.

Predstavnici NVO koje se bave problemima OSI u Bijelom Polju su pohvalili napore Opštine koje ulaže na polju unapređenja položaja u društvu.

Dogovoreni su naredni koraci i projekti kojima će OSI biti omogućen lakši pristup institucijama u Bijelom Polju, kao i povećanje budžeta za NVO koje se bave problemima OSI.

Radnom doručku pored predsjednika Opštine i Skupštine Petra Smolovića i Nemše Omerhodžić prisustvovali su i potpredsjednici Ernad Suljević i Nermin Bećirović.

Bonus video: