Bazar podsjetnik da mislimo jedni na druge

Novac od prodaje poslastica, suvenira, pića - ide u humanitarne svrhe

7782 pregleda 3 komentar(a)
Na Bazaru učestvovala 21 ambasada, Foto: Luka Zekovic
Na Bazaru učestvovala 21 ambasada, Foto: Luka Zekovic

Jasminka Krivokapić, supruga premijera Zdravka Krivokapića, otvorila je juče humanitarni diplomatski Božićni bazar, koji je organizovao Međunarodni klub žena Crne Gore.

Ona je zahvalila Međunarodnom klubu žena, ambasadama u Crnoj Gori, kao i svim privrednicima, humanistima i volonterima koji su učestvovali u akciji.

Poručila je da veliki ljudi čine velika djela koja, kako je kazala, ostaju zauvijek upamćena i kroz njih žive.

“U ovo teško vrijeme, kada smo svi pogođeni pandemijom, Međunarodni klub žena je, uz pomoć ambasada, još jednom pokazao svoju humanost i pomaže onima kojima je to najpotrebnije”, kazala je Krivokapić.

Ona je zamolila sve prisutne da minutom ćutanja odaju poštu preminulima od posljedica koronavirusa.

“Neka najradosniji hrišćanski praznik, rođenja Isusa Hrista, ispuni nasa srca ljubavlju, duh spokojem, a tijelo zdravljem”, poručila je Krivokapić.

Ona je zahvalila svim učesnicima Bazara što su se odazvali u tolikom broju.

“Nadam se da ćemo se češće sjećati onih kojima je to najpotrebnije. Neka ova manifestacija bude početak svih naših dobrih djela, neka osvijesti našu ljudskost, i da uvijek, koliko god smo u mogućnosti, pomognemo jedni drugima i ne zaboravimo taj osećaj za bližnjeg”, navela je Krivokapić.

Ona je, kako je saopšteno iz Vlade, nakon zvaničnog otvaranja Diplomatskog bazara obišla štandove i donirala sredstva u vidu kupovine nacionalnih proizvoda.

Bazar otvorila supruga premijera Zdravka Krivokapića
Bazar otvorila supruga premijera Zdravka Krivokapićafoto: Luka Zeković

Predsjednica Međunarodnog kluba žena Monika Dmohovska, supruga poljskog ambasadora, istakla je da se opet sastaju “u ovoj posebnoj sezoni da pomognemo drugima”.

”Ove godine 21 ambasada se obavezala da će pružiti humanitarnu pomoć onima kojima je najpotrebnija. Drago mi je što nas je ove godine ovoliko. Zahvaljujem se rukovodstvu Delta tržnoga centra i članovima diplomatskog kora na zalaganju i spremnosti da pomognemo”, kazala je Dmohovska.

Tradicionalni Božićni bazar organizuje se 13. put, a posjetioci su mogli da uživaju u ukusima i proizvodima koje su za njih pripremili predstavnici 21 ambasade. Na štandovima su se našle poslastice, suveniri, vina, tradicionalna jela i pića iz raznih zemalja, ali i knjige, ukrasi, nakit, kozmetika...

Humanoj misiji i ove godine su se pridružile Dnevne novine, Portal i Televizija Vijesti, kao i crnogorski Centar za istraživačko novinarstvo (CIN-CG), čiji su zaposleni pripremili specijalitete za posjetioce Bazara.

Misiji se priključili i zaposleni u Vijestima i CIN-CG
Misiji se priključili i zaposleni u Vijestima i CIN-CGfoto: Luka Zeković

Predsjednica CIN-CG Milka Tadić kazala je da im je posebno drago što će prikupljeni novac ići djeci sa sjevera Crne Gore i da je dobro širiti duh pred praznike, ali i inače.

Bojana Tomić iz “Vijesti” rekla je da su se kolege potrudile da štand izgleda šarenoliko i da su svi udruženi u humanoj misiji, što je najvažnije.

Drugi sekretar u ambasadi Hrvatske u Crnoj Gori Iva Ivanić Pavković istakla je da su ponosni što su opet, 13. put zaredom, na diplomatskom Božićnom bazaru i zahvalni hrvatskim kompanijama koje su donirale proizvode.

Ona je poručila građanima da se čuvaju, vode računa o zdravlju tokom pandemije kovid-19 i da misle jedni na druge.

Bonus video: