opredijelili dva miliona eura iz budžeta

Glavni grad raspisuje javni poziv za nabavku novih autobusa

"Autobusi će biti klimatizovani, ekološki prihvatljivi, prilagođeni osobama s invaliditetom, opremljeni led displejima i audio sistemom za potrebe osoba oštećenog sluha/vida, najavio je gradonačelnik.Ivan Vuković

2439 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da će Glavni grad naredne sedmice raspisati javni poziv za nabavku novih autobusa.

"Nakon što nijesmo dobili saglasnost Ministarstva finansija i socijalnog staranja na odluku o kreditnom zaduženju za ove potrebe, Glavni grad je opredijelio dva miliona eura iz budžeta. U odnosu na karakteristike autobusa i stanje na tržištu, naša je procjena da se za taj novac može nabaviti dovoljan broj vozila za pružanje kvalitetne usluge javnog prevoza našim sugrađanima u širem gradskom jezgru", naveo je on na Fejsbuku.

Kazao je da će organizacija prevoza na predmetnim linijama biti obaveza Glavnog grada.

Autobusi će biti klimatizovani, ekološki prihvatljivi, prilagođeni osobama s invaliditetom, opremljeni led displejima i audio sistemom za potrebe osoba oštećenog sluha/vida, najavio je gradonačelnik.

"Nakon usvajanja Plana održive urbane mobilnosti, nove Odluke o linijskom prevozu, uvođenja elektronske karte i nabavke novih/modernizacije (uključujući digitalizaciju) postojećih autobuskih stajališta, kroz nabavku novih autobusa zaokružićemo višegodišnji projekat osavremenjivanja sistema javnog prevoza u Podgorici", zaključio je Vuković.