protestna vožnja u podgorici

Predaće zahtjeve Vladi i Upravi prihoda i carina

Iz sindikata poručili da će, zavisno od odgovora po predatim dopisima, odlučiti da li se protesti nastavljaju i na koji način, do ispunjenja zahtjeva

3740 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Protest auto-taksi preduzetnika održaće u utorak protestnu vožnju u Podgorici, a učesnici su najavili da će obići Vladu, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, kao i Upravu prihoda i carina.

Iz Strukovnog sindikata taksista saopšteno je da će se učesnici protesta okupiti na platou kod Novog duvanskog kombinata u Bulevaru Šarla de Gola, od 10 do 11 sati.

U 11 sati će formirana kolona krenuti Bulevarom Šarla de Gola, ulicom Josipa Broza, ulicom Pete Proleterske, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, ulicom Stanka Dragojevića, kolona će se tu zaustaviti, dok predstavnici SSTCG predaju dopise sa zahtjevima, predsjedniku Vlade Crne Gore, i ministru finansija i socijalnog staranja, zatim kolona taxi vozila sa učesnicima protesta, nastavlja ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Ivana Crnojevića, ulicom Marka Miljanova, Ulicom bratstva i jedinstva, Ulicom 4. jula, do kružnog toka na Zabjelu, zatim Bulevarom Šarla de Gola, do mjesta polaska, đe će parkirati vozila i zatim pješke se uputiti ispred zgrade Centrale Uprave prihoda i carine, i predati dopis sa zahtjevima, V.D direktorici, i tu do kraja radnog vremena sačekati odgovore po dopisima", saopšteno je iz sindikata.

Kazali su da će, zavisno od odgovora po predatim dopisima, odlučiti da li se protesti nastavljaju i na koji način, do ispunjenja zahtjeva.

"Shodno epidemiološkim mjerama, u protestu će učestvovati, 50 auto-taxi vozila, isto tako ispred zgrade Uprave prihoda i carina, odgovor po dopisima će čekati do 50 auto-taxi preduzetnika", zaključili su iz sindikata.