Brđanin sa predstavnicima kriminalističke policije Srbije: Tradicionalno dobri odnosi između bezbjednosnih službi

Brđanin je istakao da je crnogorska policija fokusirana na usmjeravanje resursa u borbi protiv organizovanog kriminala i da će tome značajno doprinijeti uspostavljanje strateških projekata za jačanje operativnih kapaciteta

4360 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Na sastanku direktora Uprave policije (UP) Zorana Brđanina i delegacije kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i predstavnicima ICITAP-a Srbija konstatovani su tradicionalno dobri odnosi između dvije bezbjednosne službe.

Kako se navodi u saopštenju UP izraženo je uvjerenje da će saradnja u tom duhu biti nastavljena i u narednom periodu, uz kontinuirano snaženje partnerstva.

Snaženje regionalne saradnje po principu zajedničkog djelovanja u ostvarenju regionalne stabilnosti je ključno u suočavanju sa svim bezbjednosnim izazovima te su sagovornici izrazili spremnost i otvorenost za dalje unapređenje partnerstva u segmentima od obostranog interesa.

Ključni korak u stvaranju zajedničkog odgovora problemu sa kojim se suočava cijeli region, ocijenili su sagovornici, predstavljaju jačanje operativnih kapaciteta kriminalističkih policija, prikupljanje i razmjena operativnih podataka o organizovanim kriminalnim grupama i operativnih podataka za pokretanje finansijskih istraga.

Brđanin je istakao da je crnogorska policija fokusirana na usmjeravanje resursa u borbi protiv organizovanog kriminala i da će tome značajno doprinijeti uspostavljanje strateških projekata za jačanje operativnih kapaciteta.

Bonus video: