resor kojim upravlja dobio najnižu ocjenu

Bratić izbjegla odgovor: Koja je to metodologija po kojoj se CGO istraživanje smatra relevantnim

Novinar je, podsjetio i na riječi Bratić, da za nju jedina ocjena koju priznaje jesu prošlogodišnji izbori, i pitao je da saopšti "na kojim je izborima učestvovala gdje su građani mogli direktno da je biraju

23100 pregleda 70 komentar(a)
Bratić, Foto: Screenshot
Bratić, Foto: Screenshot

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić nije htjela konkretno da odgovori na pitanje kako komentariše istraživanje Centra za građansko obrazovanje (CGO) prema kojem je njeno ministarstvo dobilo najnižu ocjenu.

Novinar je, podsjetio i na riječi Bratić, da za nju jedina ocjena koju priznaje jesu prošlogodišnji izbori, i pitao je da saopšti "na kojim je izborima učestvovala gdje su građani mogli direktno da je biraju.

"Hoću kada mi Vi kažete koja je to metodologija po kojoj se CGO istraživanje smatra relevantnim za ocjenjivanje univerzitetskih profesora. Hvala", odgovorila je Bratić na svečanosti povodom godinu dana rada Vlade.

Na pitanje Televizije Vijesti kako je moguće da su ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija i Bratić imale samo po jedan intervju, uz konstataciju da je je to "poražavajuće" budući da pokrivaju tolike resore, Srzentić je odgovorila:

"Zacrtali smo ciljeve i principe, moj je bio da puno radim kako bi isporučili zacrtane ciljeve. Tako da smo se fokusirali na rezultate i suštinu, a ne na priču i formu. Razumijem potrebu da se više čuje moj glas i obećavam i držite me odgovornom da to radim i u sledećem periodu", odgovorila je Srzentić.

Srzentić
Srzentićfoto: Screenshot

Novinarka TV Vijesti je navela i da nijesu dovoljna saopštenja, tviter objave ili pojavljivanja u parlamentu i dodala i da kada se dobiju odgovori da su u pisanoj formi što je jako loše.

Za navedene konstatacije, Bratić je rekla da su "nekolike netačne".

"Pa mogu da vam kažem nekolik stvari vezano za moja pojavljivanja. Prije svega upotrijebili ste nekoliko netačnosti. Prvo zašto je loše nepojavljivati se svakodnevno u javnosti ako imate četiri resora. Ako imate četiri resora morate da imate jak tim i puno da radite, a mnogo manje da pričate... Drugo rekli ste da su moja pojavljivanja u Skupštini rijetka, a ja sam najčešće pozivana... Treće u vašem mediju se često pojavljujem, ne ja nego kroz kolumne i pisanja o meni, ne bih rekla da nisam prisutna. Ako želite da me pozoveta u neku od vaših emisija, u skladu sa svojom agendom rado ću se odazvati. Ne želim da se Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta zove resor Vesne Baritić, već ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta u kojem se forsira timski rad", rekla je između ostalog Bratić.