Počinje kongres stomatologa

“Teme okruglih stolova su budućnost stomatologije u Crnoj Gori, sa aspektom na dječju i preventivnu i dentalni turizam”, pojasnio je Ćalović
168 pregleda 3 komentar(a)
Borislav Ćalović, Foto: Stomatološka komora
Borislav Ćalović, Foto: Stomatološka komora
Ažurirano: 02.11.2017. 09:07h

Drugi kongres stomatologa Crne Gore sa međunarodnim učešćem održaće se od danas do 4. novembra u hotelu Mediteran u Bečićima, nakon pet godina pauze.

Predsjednik Stomatološke komore Borislav Ćalović kazao je da se na kongresu očekuje 30 predavača iz svih oblasti stomatologije, stručne radionice, kao i dva okrugla stola.

“Teme okruglih stolova su budućnost stomatologije u Crnoj Gori, sa aspektom na dječju i preventivnu i dentalni turizam”, pojasnio je Ćalović.

On je saopštio da će Komisija za kontinuiranu edukaciju Stomatološke komore da boduje kongres stomatolozima koji budu učestvovali. To će, kako tvrdi, biti prvi bodovi od 120, koliko je potrebno da bi se obnovila licenca za rad koja traje sedam godina. Ćalović je dodao da stomatolozi, koji su do sada dobili licence, imaju popust pri kotizaciji na kongresu od 50 odsto.

Ćalović je rekao da je kongres i prilika da stomatolozi, prije svega, razmijene znanja koja će primjenjivati u ordinacijskom radu. Kazao je da će kongresu prisustvovati i predstavnici drugih komora iz okruženja, te da bi trebalo da bude potpisan i memorandum o saradnji. Kongres stomatologa organizuju Studijski program stomatologije, Stomatološka komora i Društvo ljekara, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

Bonus video: