Bečić: U Danilovgradu isticanje univerzalnih vrijednosti uvijek imalo smisla

“Osim što je borba za slobodu rezultirala konačnim oslobođenjem bjelopavlićkog kraja 1944, ove godine cijela Crna Gora slavi 80 godina od izbijanja Trinaestojulskog ustanka, jednog od kamena temeljaca naše državnosti”

2498 pregleda 1 komentar(a)
Bečić, Foto: Savo Prelević
Bečić, Foto: Savo Prelević

Danilovgrad predstavlja mjesto u kojem je isticanje univerzalnih vrijednosti, koje izviru iz slobode i antifašizma, uvijek imalo smisla i nailazilo na prihvatanje njegovih stanovnika, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Bečić je, čestitajući 9. decembar, Dan opštine Danilovgrad, naveo da su antifašizam i borba za slobodu neraskidivo vezani za taj datum.

“Te riječi imaju poseban značaj za sve Bjelopavliće i sve one koji su svoj život vezali za jedan od najljepših i najpitomijih krajeva naše države”, rekao je Bečić.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bečić je naveo da je ovog puta, simbolika još jača.

“Osim što je borba za slobodu rezultirala konačnim oslobođenjem bjelopavlićkog kraja 1944, ove godine cijela Crna Gora slavi 80 godina od izbijanja Trinaestojulskog ustanka, jednog od kamena temeljaca naše državnosti”, kazao je Bečić.

On je naveo da je uvjeren da će u narednom periodu ta opština nastaviti da baštini antifašizam i da se još snažnije zalaže za toleranciju i borbu protiv diskriminacije po bilo kom osnovu.

On je naveo da je ubijeđen da godine koje dolaze predstavljaju period u kojem će potencijali Danilovgrada biti u potpunosti valorizovani, kako bi svi građani, bez izuzetka, osjetili povoljnost i privilegiju života u toj opštini.

Bonus video: