Igmanska inicijativa sjutra u Sarajevu predstavlja Indeks regionalne saradnje

Ovogodišnji izvještaj su, kako navode, sačinili izvjestioci prof. dr Nerzuk Ćurak (BiH), prof. dr Branislav Radulović (Crna Gora), prof. dr Senada Šelo Šabić, (Hrvatska) i Milan Antonijević (Srbija)

822 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Igmanska inicijativa danas je saopštila da će sjutra u Sarajevu održati 29. sesiju na temu "Dejtonska četvorka na raskršću" u okviru koje će biti posebno predstavljen Indeks regionalne saradnje za 2021. godinu.

"Indeks regionalne saradnje treba da posluži objektiviziranju zvaničnih izveštaja o napretku država Dejtonskog četvorougla, koji se odnosi na regionalnu saradnju, koje sačinjavaju izvjestioci iz četiri države regiona, a razmatra ih Evropski parlament", navodi se u saopštenju.

Ovogodišnji izvještaj su, kako navode, sačinili izvjestioci prof. dr Nerzuk Ćurak (BiH), prof. dr Branislav Radulović (Crna Gora), prof. dr Senada Šelo Šabić, (Hrvatska) i Milan Antonijević (Srbija).

"U raspravi o ekspertskom izvještaju će učestvovati i Kathleen Kavalec, šefica Misije OSCE u BiH, Aleksandra Tomanić, izvršna direktorica Evropskog fonda za Balkan, eksperti iz ove oblasti, kao i predsjednici savjeta i kopredsjednici Igmanske inicijative Aleksandar Popov (Srbija), prof. dr Zoran Pusić (Hrvatska), Branko Lukovac (Crna Gora) i Vehid Šehić (BiH). Učesnicima sesije će se video porukom obratiti i Tanja Fajon, predsjednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj Uniji", saopštili su iz Igmanske inicijative.

Ocjene i zaključci u izvještaju su izvedeni iz podataka zvaničnih institucija o ostvarenoj saradnji u oblastima politike, društva i privrede, dok će "naredno predstavljanje Indeksa regionalne saradnje biti održano u Podgorici u organizaciji Inicijative za regionalnu saradnju Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: