"Saradnje policije i Ambasade Turske se kontinuirano unapređuje"

Brđanin je zahvalio Ozan na podršci i doprinosu unapređenju kapaciteta Uprave policije kroz obuke službenika i donacije

1767 pregleda 0 komentar(a)
Foto: UP
Foto: UP

Saradnja crnogorske policije i turske Ambasade izuzetno je dobra i kontinuirano se unapređuje, ocijenili su direktor Uprave policije Zoran Brđanin i ambasadorka Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan.

Iz Uprave policije saopšteno je da su Brđanin i Ozan danas obišli službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica koje su renovirane i opremljene uz podršku Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).

„Brđanin i Ozan su se saglasili da je saradnja crnogorske policije i turske ambasade izuzetno dobra i da se ona kontinuirano unaprjeđuje“, navodi se u saopštenju.

Brđanin je zahvalio Ozan na podršci i doprinosu unapređenju kapaciteta Uprave policije kroz obuke službenika i donacije.

„Ta donacija je značajno poboljšala uslove rada policijskih službenika, ali i omogućila adekvatniji prijem građana koji zatraže pomoć policije“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je uz podršku TIKA opremljena kancelarije Stanice za javni red i mir i kancelarije za prihvat osoba iz porodičnog nasilja.

Navodi se da su, nakon posjete novoopremljenim prostorijama, uručeni sertifikati policijskim službenicima koji su pohađali obuke o obavještajnim analizama i kurs o upravljanju ljudskim resursima.

Bonus video: