SNP: Život Pljevljaka podsjeća na arhaičnu sliku iz 19. vijeka

Iz pljevaljskog SNP-a ističu da problemi sa vodosnabdjevanjem nisu od juče i da je veoma čest slučaj da voda sa gradskih postrojenja služi samo za tehničku upotrebu

1850 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

Činjenica da građani Pljevalja, pored toga što udišu možda i najlošiji vazduh u Evropi, od prije nekoliko dana nisu u mogućnosti da koriste vodu iz gradskog vodovoda, kao i sa izvorišta Breznice, ostala je bez ikakve reakcije lokalne vlasti u Pljevljima, ali to nije prvi put da lokalna samouprava zanemaruje probleme svojih građana, kazali su iz tamošnjeg odbora Socijalističke narodne partije (SNP).

"Otuđeni od građana kojima su dužni na ukazanom povjerenju, pljevaljska vladajuća klika ostala je nijema pred skorašnjim scenama u kojima život Pljevljaka podsjeća na arhaičnu sliku iz 19. vijeka. Nije prvi put da lokalna samouprava zanemaruje probleme svojih građana. Da li je razlog tome nenaviknutost da se odluke donose bez centralnog štaba iz Podgorice, pomirenje sa gubitkom vlasti na sledećim lokalnim izborima, ili pak potpuna ravnodušnost prema problemima građana čiji su predstavnici? Kako god, ono što ovih dana trpe građani Pljevalja je za svaku osudu", saopštili su iz pljevaljskog SNP-a.

Povezani članci

10. Decembar 2021.

Pljevljaci žedni, voda nije za piće ni sa izvora

Ističu da problemi sa vodosnabdjevanjem nisu od juče i da je veoma čest slučaj da voda sa gradskih postrojenja služi samo za tehničku upotrebu, iako je "ti isti građani plaćaju po prilično visokim cijenama".

"Gospoda iz lokalne samouprave se sve to vrijeme nije sjetila da nabavkom cistijerni omogući svojim sugrađanima najvažniji životni resurs, valjda misleći da Pljevljaci imaju norveški standard pa im kupovina vode ne predstavlja problem. Ostaje nam za utjehu da su lokalni izbori blizu i da se bliži dan kada će ta i takva lokalna samouprava biti zamijenjena odgovornijim pojedincima kojima će građani biti na prvom mjestu. Jer je to i svrha postojanja lokalnih samouprava", zaključuju iz SNP-a.

Bonus video: