Deset kandidata za Nagradu "19. decembar"

Priznanje se dodjeljuje povodom Praznika Glavnog grada, za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog stvaralaštva

5240 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: PG Biro
Sa sjednice, Foto: PG Biro

Žiri za dodjelu Nagrade "19. decembar" utvrdio je listu kandidata za to priznanje koje se dodjeljuje povodom Praznika Glavnog grada, za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog stvaralaštva, saznaju "Vijesti".

Kandidati za nagradu su:

  1. Radomir Rajo Prelević, diplomirani pravnik i humanista, za uspješan doprinos funkcionisanju Fondacije za razvoj Kuča "Marko Miljanov".
  2. Gradsko preduzeće "Zelenilo", za odgovoran i profesionalan pristup aktivnostima koje se odnose na uređenje javnih zelenih površina u glavnom gradu
  3. Vukota Jašović, predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi - Podgorica, "za višedecenijske humanitarne aktivnosti i organizovanje izuzetno velikog broja akcija dobrovoljnog davanja krvi"
  4. Gordana Mijanović, nastavnica likovne kulture u Osnovnoj školi "Savo Pejanović", za posvećen i uspješan rad u struci
  5. Zlatko V. Zlatičanin, pisac, pjesnik i esejista, za djela: "Miris snova" i "Koloseum vremena"
  6. Časopis KOMUN@, za zaštitu sveukupne baštine Glavnog grada i Crne Gore
  7. Goran Nikčević, multimedijalni umjetnik, za uspješnu medijsku karijeru
  8. Zdravko Đuranović, umjetnik, za doprinos podgoričkoj muzičkoj kulturi i očuvanje njene tradicionalne muzičke baštine
  9. Akademik Zlatko Bulić, za "ukupni stručni i naučni doprinos istraživanju, popularizaciji, prezentaciji i zaštiti prirode i ukupnih prirodnih vrijednosti Glavnog grada - Podgorica"
  10. Snežana Burzan Vuksanović, direktorica Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović", "za zasluge na osnovu izvanrednih rezultata koje je postizala i postiže u razvoju i afirmaciji kulture Glavnog grada i Crne Gore"

Imena dobitnika nagrade biće objavljena na sajtu Glavnog grada uoči 19. decembra, a nagrada će tradicionalno biti uručena na svečanoj sjednici Skupštine Glavnog grada.

U žiriju za dodjelu nagrade su: predsjednica Gordana Đurović, članovi: Branko Banjević, Radislav Jovović, Branimir Popović, Petar Ivanović, Đoko Jočić, Budimir Simonović, Radovan Radonjić, Ratka Odalović, Nela Savković Vukčević, Ruždija Tuzović, Goran Ćulafić i Marko Camaj.

Zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović prisustvovao je sjednici žirija i istakao da je ovo lijepa tradicija koju Glavni grad njeguje godinama unazad, saopšteno je iz PG biroa.

“Uoči 19. decembra svake godine nagrađujemo pojedince i organizacije za poseban doprinos društvenoj zajednici i imamo sve bolje prijedloge kandidata, što me posebno raduje. Veliki broj kvalitetnih kandidata za ovu nagradu, zapravo nam potvrđuje da živimo u bogatoj društvenoj zajednici, koja iz godine u godinu daje sjajne ljude i organizacije, a vi kao žiri imate pred sobom težak zadatak. ” kazao je Vešović.

Na konkurs je pristiglo je deset predloga.

Bonus video: