Bečić: Jačanje pravne države mora biti prioritet

Sa tim ciljem je, kako je naveo, aktuelni saziv Skupštine, poslovničkim izmjenama i novim zakonskim rješenjima koje je usvojio, dao veliki doprinos afirmaciji i promociji ljudskih prava, smanjenju diskriminacije i ispravljanju nepravdi

2164 pregleda 2 komentar(a)
Bečić, Foto: Savo Prelević
Bečić, Foto: Savo Prelević

Jačanje pravne države i vladavina prava moraju biti prioriteti u cilju integracije Crne Gore u zajednicu evropskih naroda, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je svim građankama i građanima Crne Gore čestitao 10. decembar – Međunarodni dan ljudskih prava.

Bečić je podsjetio da je Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima utvrđeno da se sva ljudska bića rađaju slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima.

On je na svom Tviter nalogu naveo da su zaštita i nepovredivost ljudskih prava i sloboda propisani Ustavom Crne Gore.

„Ali naš zadatak u promociji i poštovanju ljudskih prava time nije završen. Jačanje pravne države i vladavina prava moraju biti naši prioriteti u cilju integracije Crne Gore u zajednicu evropskih naroda“, istakao je Bečić.

Sa tim ciljem je, kako je naveo, aktuelni saziv Skupštine, poslovničkim izmjenama i novim zakonskim rješenjima koje je usvojio, dao veliki doprinos afirmaciji i promociji ljudskih prava, smanjenju diskriminacije i ispravljanju nepravdi.

Bonus video: