Konstituisan Senat Prijestonice

Senat je konstatovao da je, nakon održane javne rasprave i informisanja Skupštine Prijestonice, Bogdanović utvrdio Program razvoja Prijestonice za 2018. godinu
376 pregleda 0 komentar(a)
Senat Prijestonice, Foto: Prijestonica Cetinje
Senat Prijestonice, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 01.11.2017. 18:34h

Na Cetinju je danas konstituisan Senat Prijestonice koji je usvojio Poslovnik o radu.

Kako je saopšteno, današnjom konstitutivnom sjednicom Senata Prijestonice predsjedavao je crnogorski predsjednik Filip Vujanović, a učestvovali su potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti Dragan K. Vukčević I vršilac dužnosti (v.d.) ministra kulture Zoran Pažin.

Učestvovali su i v.d. rektora Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić, gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović, predsjednik Skupštine Prijestonice, Jovan Martinović i v.d. generalnog sekretara Ministarstva vanjskih poslova, Veselin Šuković.

„Nakon što je konstatovano da su ispunjeni zakonom propisani uslovi, konstituisan je Senat Prijestonice koji je usvojio Poslovnik o radu“, kaže se u saopštenju.

Senat je konstatovao da je, nakon održane javne rasprave i informisanja Skupštine Prijestonice, Bogdanović utvrdio Program razvoja Prijestonice za 2018. godinu.

„Ovim programom opredijeljeni su projekti kojima se doprinosi otvaranju novih radnih mjesta, razvojni i infrastrukturni, kao i oni koji su u funkciji očuvanja kulturno - istorijskog i prirodnog nasleđa Prijestonice“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su opredijeljeni projekti valorizacije turističkih potencijala, kao i ostali kroz koje će se realizovati Program razvoja Prijestonice.

Nakon što je Senat usvojio taj Program, dostavio ga je Vladi na saglasnost.

Bonus video: