Stanari dvije nove zgrade na Draču ne mogu da plaćaju i kredit i stanarinu

Istakli su da u slučaju da se ne mogu skoro useliti u svoje domove i da ne znaju stav gradskih vlasti, biće prinuđeni da problem iznesu u javnost i bore se za rješavanje, jer ne prihvataju da na 300 metara od upravne zgrade gradskih vlasti ne mogu imati vodu i kanalizaciju u legalno izgrađenom objektu

12750 pregleda 6 komentar(a)
Stanari tvrde da je investitor izmirio svoje obaveze (ilustracija), Foto: Shutterstock
Stanari tvrde da je investitor izmirio svoje obaveze (ilustracija), Foto: Shutterstock

Stanari dvije nove zgrade na Draču, na obali Ribnice u Podgorici, apelovali su na nadležne iz Glavnog grada da njihove objekte priključe na vodovodnu mrežu, kako bi napokon mogli da se usele.

Kako su pojasnili, radi se o 48 domaćinstava, od kojih su većina podstanari, zgrade nisu priključene na vodovodnu mrežu, i pored toga što je izvođač radova izmirio komunalije. Tvrde i da su im nadležni iz preduzeća Vodovod i kanalizacija kazali da se na osnovu tehničkih uslova za priključenje mogu privremeno priključiti na postojeći cjevovod, a to ne bi bila smetnja za okolne objekte i domaćinstva.

Iz preduzeća Vodovoda i kanalizacije je saopšteno da su definisali tehničko rješenje priključenja objekata kompanije “Lepont” u skladu sa važećom prostornom i planskom dokumentacijom.

”Izradom glavnog projekta stekli su se uslovi za početak radova na priključenju ovih objekata. Radovi će biti započeti čim dozvole vremenske prilike, a njihovo trajanje procjenjuje se na period 7-10 radnih dana.

Izvođenjem ovih radova stvoriće se preduslovi i za trajno rješavanje priključenja ne samo ovog, nego i drugih objekata ili budućih investitora na lokacijama u neposrednoj blizini”, navodi se iz preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Stanari su u dopisu gradonačelniku Ivanu Vukoviću zamolili za urgentnu reakciju kako bi se našlo rješenje za prevazilaženje toga problema u najkraćem roku i da ih obavijeste o terminima.

”Upoznati smo sa projektom Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice koji se odnosi na rješavanje otpadnih voda i vodonasbdijevanja za ovo područje, čija je realizacija planirana u narednih šest mjeseci. Za nas je neprihvatljivo da čekamo taj period, kako bismo se uselili u svoja domaćinstva, jer to ne možemo finansijski da izdržimo”, dodali su u dopisu.

Istakli su da u slučaju da ne mogu skoro useliti u svoje domove i da ne znaju stav gradskih vlasti, biće prinuđeni da problem iznesu u javnost i bore se za rješavanje, jer ne prihvataju da na 300 metara od upravne zgrade gradskih vlasti ne mogu imati vodu i kanalizaciju u legalno izgrađenom objektu.

”Većina od 48 stanara, pored rate za kredite za stan, plaćaju i podstanarske kirije. Pored tih troškova moramo izdržavati i svoje porodice”, navodi se u dopisu stanara gradonačelniku Vukoviću, a koji su poslali prošlog mjeseca.

Bonus video: