Izgradnja fiskulturne sale prioritet

Opština Nikšić je zainteresovana da Fakultet za sport i fizičko vaspitanje dobije novu salu

5002 pregleda 5 komentar(a)
Sa jučerašnjeg sastanka na fakultetu, Foto: SO Nikšić
Sa jučerašnjeg sastanka na fakultetu, Foto: SO Nikšić

Opština Nikšić je zainteresovana da Fakultet za sport i fizičko vaspitanje dobije novu salu, koja bi osim studentima bila od koristi reprezentativnim selekcijama, sportskim društvima i samim građanima Nikšića.

To je saopšteno tokom posjete predsjednika Skupštine opštine (SO) Nemanje Vukovića tom fakultetu.

”Kao ključni problem izdvojen je nedostatak adekvatne fiskulturne sale - jednog od osnovnih preduslova za kvalitetno izvođenje praktičnog dijela nastave. Zajednički treba uložiti maksimalne napore da taj projekat uđe u kapitalni budžet za 2023. godinu, budući da se radi o projektu koji prevazilazi lokalne okvire. Vuković je istakao da je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje postao otvorena institucija, primjer građenja dobrih odnosa i apostrofirao njegov značaj za ukupnu zajednicu. Izrazio je punu podršku v.d. dekana prof. dr Rašidu Hodžiću i kazao da se raduje uspješnoj saradnji u budućnosti”, navodi se u saopštenju za javnost.

Vuković i saradnici su razgovarali sa Hodžićem, dr Jovicom Petkovićem i sekretarkom Đurđom Vukotić.

”Analizirani su izazovi sa kojima se ova institucija suočava i razmotreni načini na koje bi Opština mogla pomoći u njihovom prevazilaženju”, piše u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali sekretarka SO Ivana Šljukić, sekretari sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje i za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Dejan Ivanović i Đorđije Manojlović, i glavni gradski arhitekta Mladen Vujović.

Bonus video: