"Održavanje objekata i svih instalacija i aparata neophodno za redovno funkcionisanje KCCG"

Rade Gardašević, pomoćnik direktora za inžinjering i održavanje opreme kazao je da su zaposleni u Službi za inžinjering i tehničko održavanje zaduženi za održavanje objekata i svih uređaja KCCG od onih jednostavnih do sofisticiranih, kao što su radiološki ili onkološi aparati

2385 pregleda 0 komentar(a)
Gardašević, Foto: KCCG
Gardašević, Foto: KCCG

Služba za inžinjering i tehničko održavanje Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) ima pet servisa: Servis za održavanje medicinskih uređaja i opreme, Servis za održavanje mašinskih uređaja, Servis za elektro energetsko-održavanje, Servis za građevisnko održavanje i Servis PTT komunikacija, saopšteno je danas iz KCCG.

"Održavanje objekata i svih instalacija i aparata, neophodnih za redovno funkcionisanje KCCG, obezbjeđuju svi zaposleni tehničke službe. Zahvaljujući njihovom dvadesetčetvororčasovnom angažmanu, kroz dežurstva ili putem pripravnosti, sve organizacione jedinice naše ustanove su u mogućnosti da nesmetano funkcionišu i imaju konstantnu tehničku podršku. Zdravstvene ustanove brinu o životu i zdravlju ljudi i svaka bolnica mora da funkcioniše na najvišem nivou. To se postiže, pored stručnog kadra, upravo zahvaljujući kvalitetnom održavanju objekata i opreme", ističe se u saopštenju KCCG.

Rade Gardašević, pomoćnik direktora za inžinjering i održavanje opreme kazao je da su zaposleni u Službi za inžinjering i tehničko održavanje zaduženi za održavanje objekata i svih uređaja KCCG od onih jednostavnih do sofisticiranih, kao što su radiološki ili onkološi aparati.

"Zahvaljujući brzom i ekspanzivnom napretku tehnologije uopšte, proizvodnja medicinskih uređaja je trenutno jedna od najbrže rastućih industrija. Zbog toga je veoma važno da se zaposleni redovno edukuju i prate savremena tehnološka dostignuća", kazao je Gardašević.

On je "istakao važnost ove Službe koja se posebno istakla tokom pandemije COVID-19, jer su zaposleni neumorno radili, rame uz rame sa zdravstvenim radnicma, stavrajući im bezbjedne uslove za rad redovnim održavanjem medicinskih aparata, održavanjem radnog prostora, kao i temeljnom kontrolom sitema medicinskih gasova".

"Bez njihove podrške rad medicinskih timova bi bio nemoguć. Moram da naglasim da smo, pored prilagođavanja prostora stare Medicinske škole u novonastaloj situaciji zbog pandemije, obezbijedili nove instalacije za dovod centralnog kiseonika i time olakšali rad medicinskom osoblju. Na ovaj način je naša Služba omogućila redovan rad ostalih klinika jer smo obezbijedili uslove za zbrinjavanje 50 pacijenata oboljelih od COVID-19. Tu mislim i na uređenje bolničkih soba i prostora za medicinsko osoblje i dovod centralnog kiseonika", rekao je Gardašević.

On je poručio da je ovo samo dio obaveza koje svakodnevno rade zaposleni ove Službe, a posebno ističe da u njihovom kolektivu imaju koleginicu koja radi na održavanju medicinskih aparata, koleginicu-majstora - što je, kako kaže, rijedak slučaj.

Iz KCCG su kazali da je u susret nedavno započetoj rekonstrukciji i modernizaciji Centra za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, Služba za inžinjering i tehničko održavanje odigrala značajnu ulogu.

"Pored redovnog održavanja objekata i medicinske opreme, takođe učestvujemo i u adaptacijama naših odjeljenja, a najnoviji primjer je nedavno započeta rekonstrukcija Centra za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, gdje je naša Služba izvela pripremne radove i već zamijenila elektro, vodovodnu i kanalizacionu instalaciju", zaključio je Gardašević.

Bonus video: