Liješević: Ukoliko ne bude javnog dočeka Nove godine nema razloga za brigu, ugovori sadrže zaštitnu klauzulu

Liješević je kazala da od ugovorenih sredstava sa izvođačima dio je uplaćen i biće vraćen TOB od strane izvođača ili će se dogovoriti drugi termin izvođenja

13697 pregleda 7 komentar(a)
Liješević, Foto: Vuk Lajović
Liješević, Foto: Vuk Lajović

Ukoliko javni doček Nove godine u Budvi definitivno ne bude organizovan, nema razloga za brigu jer ugovori sa izvođačima sadrže zaštitnu klauzulu u slučaju zabrane dočeka usljed mjera protiv pandemije koronavirusa, saopštila je danas Maja Liješević, direktorica Turističke organizacije Budva (TOB).

Ona je reagovala na saopštenje budvanskog odbora Demokratskog fronta (DF) u kome je između ostalog poručeno da "Liješević zbog ličnog interesa zloupotrebljava Turističku organizaciju Budva".

Iz DF su to saopštili reagujući na saopštenje Liješević koja je podnijela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Budve Marka Carevića.

Liješević je kazala da od ugovorenih sredstava sa izvođačima dio je uplaćen i biće vraćen TOB od strane izvođača ili će se dogovoriti drugi termin izvođenja.

"Budžet za doček Nove godine utvrđen je Finansijskim planom za 2021. godinu, a na isti je aktuelni Izvršni odbor blagovremeno dao saglasnost. Radi građana i javnosti, činjenica je da nakon sprovedenog javnog konkursa krajem 2018. godine, moj mandat traje do kraja 2022. godine. Ovo iz razloga što je predsjednik više puta u svojim javnim nastupima tvrdio da mi je istekao mandat što nije tačno, pokušavajući tako da zbuni javnost i opravda upad svojih bliskih saradnika i sve protivpravne radnje. Takođe, u više navrata predsjednik i njegovi saradnici pokušali su da me svrstaju u neku od političkih partija, međutim nikako da "se odluče" kojoj pripadam, pa tako iz dana u dan svjedočimo njihovim kontradiktornim izjavama", istakla je Liješević.

Ona je rekla i da kontradiktornost postoji i u razlozima njene navodne smjene koje se od istih iznose u javnost, ali poručuje da se iz svega može zaključiti da je jedini razlog nepristajanje na pritiske i "poslovne kombinacije" .

"Pa je upravo ta "neposlušnost" odnosno profesionalni i lični integritet vođen javnim interesom uz ostvarene pozitivne finansijske rezultate ali i racionalno upravljanje trenutno raspoloživim milionskim sredstvima, gorući problem određenih krugova budvanske vlasti u namjeri da se trenutno stabilan budžet TOB-a troši nenamjenski i u organizovanim sumnjivim poslovima, a na štetu TOB-a i građana. Tu namjeru potvrđuje činjenica da lice koje je "imenovano" za v.d. direktora na nelegitiman način, ne ispunjava uslove za direktora iz akta o sistematizaciji i u odredjenom je sukobu interesa jer je u ranijem periodu vladavine osuđene OKG u Budvi bilo povezano sa raspodjelom sredstava TOB-a u saradnji sa "poslovnim partnerima", a sve na štetu TO Budva, što potvrđuju sudski postupci. Pozivam gospodu da sve što imaju o meni što prije predaju nadležnim institucijama. I na kraju, naglašavam da ozdravljena Turistička organizacija posljednjih godina nije bila i neće biti plijen OKG Budva i sa njima povezanih firmi", poručila je Liješević.

Bonus video: