Herceg Novi: Ključevi za prosvjetare nakon godina čekanja

U zgradama na Toploj 2, pored prosvjetara, stambeno pitanje riješiće i 11 službenika CB Herceg Novi, jedan zaposleni iz Doma zdravlja i dvoje zaposlenih u pravosuđu Crne Gore
0 komentar(a)
Herceg Novi prosvjetari zgrada, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi prosvjetari zgrada, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 01.11.2017. 14:52h

Nakon godina čekanja i različitih prepreka, 34 prosvjetara i njihove porodice riješiće stambeno pitanje, jer je završena sanacija zgrada u hercegnovskom naselju Topla 2 i u petak oni bi trebalo da dobiju ključeve novih stanova.

“Svaki prosvjetni radnik kupuje stan po povlašćenim uslovima, na osnovu kreditnog aranžmana sa CKB-om”, objašnjava predsjednik opštinskog Sindikata prosvjete Oliver Jakovljević.

Podsjećamo da je SO Herceg Novi lani donijela odluku o učešću Opštine u rješavanju stambenih pitanja državnih službenika i namještenika, a u avgustu ove izglasala i njene izmjene, kako bi omogućila kupovinu stanova po povlašćenim uslovima .

Stanovi su bili u vlasništvu preduzeća „MBD Invest“ u stečaju, a projekat je pokrenut sa Stambenom zadrugom „Solidarno“ i Crnogorskom komercijalnom bankom. Opština se odrekla potraživanja u stečajnom postupku koji se vodi pred Privrednim sudom u iznosu od oko 168.000 eura glavnog duga na ime neplaćenih sredstava za učešće u komunalnom opremanju i oko 40.000 eura kamate. Pored toga opština se obavezala da uloži oko 205.000 eura za stavljanje objekata u funkciju.

Bez stana trenutno sada oko 40 zaposlenih u prosvjeti ili nešto manje od deset odsto. Jakovljević se nada da će biti još projekata i da će nove generacije prosvjetara uspjeti da brže dođu do sopstvenog krova nad glavom.

U zgradama na Toploj 2, pored prosvjetara, stambeno pitanje riješiće i 11 službenika CB Herceg Novi, jedan zaposleni iz Doma zdravlja i dvoje zaposlenih u pravosuđu Crne Gore.

Bonus video: