Đukić: Zbog ličnih frustracija i opstrukcije pojednih članova iz DPS-a ovaj važan dokument neće biti usvojen na SO

Prema Đukićevim riječima, „Programom uređenja prostora predlozi i sugestije pojedinih investitora, interesnih grupa i pojedinaca su, očigledno, uvaženi “. Ponovo se iz Podgorice od pojedinaca iz partije ili krupnog kapitala, tvrdi Đukić. „crtaju“ programi, planovi i strategije za Kolašin“

10041 pregleda 12 komentar(a)
Đukić, Foto: SO Kolašin
Đukić, Foto: SO Kolašin

Predsjednik Opštine i sekretarka za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj, po ko zna koji put, ignorišu koalicioni sporazum, kada je u pitanju utvrđivanje predloga Programa uređenja prostora za 2022. godinu, tvrdi predsjednik Skupštine opštine (SO) Kolašin Milan Đukić.

„Žao mi je što, zbog ličnih frustracija, opstrukcije i ignorisanja obaveza od strane pojedinih rukovodilaca iz DPS-a, moram da najavim da ovaj veoma važan dokument, u ovako predloženom obliku, neće biti podržan i usvojen na SO. Ko je od njih dvoje utvrdio ovakav predlog, zašto se taj posao radi samovoljno i zašto se isključuje dogovor i javni interes, pokazaće na prečac otvorena javna rasprava i naredni dani“, piše u Đukićevom saopštenju.

On kaže da ne razumije „predsjednika Opštine, sekretarku, niti njihov DPS koji izlaze sa takvim predlogom programa, ako se zna da on u većini nije obuhvatio, javni interes i zahtjeve mjesnih zajednica (MZ)“.

„Da li je njima uopšte stalo do potreba građana, pogotovo u onim MZ čiji zahtjevi prethodne godine nijesu realizovani. Urađeno je dosta na sanaciji puteva na seockom području u protekle tri godine, ali pojedina sela još uvijek čekaju na našu pomoć kroz lapitalni budžet i Program uređenja prostora za 2022, kao npr. Rečine, Bare Kraljske, Međuriječje, Velje Duboko i dr. Zašto su zanemareni predlozi i zaključci sa sastanka predsjednika Skupštine sa predstavnicima MZ održanog prošlog mjeseca? Da li je ovo moje zakazivanje sastanka koji promoviše transparentan rad, direktan kontakt sa građanima i stavljanje javnog interesa ispred partitokratije i lične promocije, poremetilo nečije planove i probudilo nečiju sujetu? Ako jeste, ne treba ceh da plaćaju građani, jer je sastanak zakazan shodno članu 172. Poslovnika Skupštine, a ne shodno mojoj ličnoj političkoj agendi“, tvrdi Đukić.

Prema njegovim riječima, „Programom uređenja prostora predlozi i sugestije pojedinih investitora, interesnih grupa i pojedinaca su, očigledno, uvaženi “. Ponovo se iz Podgorice od pojedinaca iz partije ili krupnog kapitala, tvrdi Đukić. „crtaju“ programi, planovi i strategije za Kolašin“.

„To nikako neće proći, jer se infrastruktura mora izgrađivati zbog javnog interesa - svih građana i investitora, a ne selektivno samo zbog nekolicine „bliskih i odabranih“! Šta se krije iza ovakvog neodgovornog pristupa? Zašto se opstrukcija i bježanje od odgovornosti nastavljaju? Da li pojedini rukovodioci iz DPS-a koji iz ličnih razloga odbijaju da sarađuju i izvršavaju svoje obaveze mogu doprinositi lokalnoj upravi i građanima? Da li neki već „dižu sidro“, planiraju izbjegavanje odgovornosti na kraju mandata i nezadovoljni statusom u partiji otvoreno prepuštaju lokalnu upravu stihiji i anarhiji?“, pita predsjednik SO.

On kaže da neće dozvoliti „da o najvažnijim odlukama za građane odlučuje bilo ko osim njihovih legitimnih predstavnika – odbornika“.

„Bio u politici ili ne, drugom javnom poslu ili kao građanin nastavit ću borbu za bolji život u Kolašinu i neću okretati glavu na postupke koji nijesu u javnom interesu, po cijenu koalicije, vlasti ili funkcije koju obavljam“, poručio je Đukić.

Bonus video: