U subotu počinje program Orjen, planina kraj mora

“Ovaj program namijenjen je prvenstveno Novljanima. Ideja-vodilja je da se mještanima kontinuirano ukazuje kroz različite programe na vrijednosti našeg zaleđa, jer oni su ti koji sutra treba svojim gostima da preporuče posjetu Orjenu”, saopšteno je iz Agencije
297 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.11.2017. 13:43h

Agencija za razvoj i zaštitu Orjena danas je predstavila novi program pod nazivom "Orjen, planina kraj mora“ u okviru koga nastavljaju prije dvije godine započetu akciju promocije Orjena i hercegnovskog zaleđa.

“Ovaj program namijenjen je prvenstveno Novljanima. Ideja-vodilja je da se mještanima kontinuirano ukazuje kroz različite programe na vrijednosti našeg zaleđa, jer oni su ti koji sutra treba svojim gostima da preporuče posjetu Orjenu”, saopšteno je iz Agencije.

Kalendar obuhvata 27 događaja iz različitih oblasti, razvrstanih u edukativne, sportske, zabavne i rekreativne. Gotovo svi događaji se odvijaju vikendom, kako bi se omogućila bolja posjećenost i trajaće od početka novembra do kraja maja. Već u subotu u okviru obilježavanje Svjetskog dana klimatskih promjena biće organizovana volonterska akcija na uređenju Kotobiljskog izvora.

Između ostalih planirana je i mountainrunning trka Borići-Malo Vratlo-Duboki do-Vratlo-Borići, volonterska radionica na očuvanju starog pješačkog kamenog puta pred Perovim dolom, kićenje kleke kod planinarskog doma “Za Vratlom”, “Noć punog mjeseca”, noćni planinarski uspon na Subru, radionica izrade sniježnih figura Moj Snješko Bijelić, Selo Žlijebi, tradicija upotrebe kamena, Paraglajding dan, Obilježavanje Svjetskog dana planete Zemlje – radovi na očuvanju austrougarskog položaja Grab na istoimenom vrhu i drugi.

Nosioci aktivnosti, osim Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, kao koordinatora programa, su: PK „Subra“, NVO Orjen Outdoor, AK „Niskogorci“, Sekretarijat za komunalne poslove i ekologiju, MZ Kameno-Žlijebi, MZ Sušćepan-Ratiševina-Trebesin, NVO „Orka“, konoba Sikimić , NVO ”Eko Boka” i paraglajding klub “Adriafly”. Program se realizuje uz podršku Opštine Herceg Novi i lokalne Turističke organizacije.

Galerija

Bonus video: