Ugostitelji iz City kvarta: Dozvolite nam da radimo do ponoći, u teškom smo i gotovo neizdrživom položaju

"Prošlo je više od godinu dana od kako je od strane aktuelne uprave Glavnog grada donesena jedna diskriminatorna i do sada u civilizovanom društvu nezabilježena odluka sa kojom su jednoj grupi ugostitelja uskraćena ona prava koja nesmetano uživaju svi drugi objekti na teritoriji Glavnog grada, Crne Gore i šire"

3635 pregleda 10 komentar(a)
Ugostitelji prošle godine podnijeli inicijativu Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti odluke, Foto: Privatna arhiva
Ugostitelji prošle godine podnijeli inicijativu Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti odluke, Foto: Privatna arhiva

Glavni grad ne odgovara zbog čega jedino ugostitelji u naselju City kvart imaju ograničenje rada do 22 sata, dok je ostalim ugostiteljskim objektima u naseljenim stambenim jedinicama u drugim djelovima grada rad omogućen do ponoći.

Oni nijesu odgovorili “Vijestima” na pitanja u vezi sa protestom ugostitelja, održanom juče ispred Skupštine, a koji su poručili da će danas blokirati Radničku ulicu u tom naselju.

Marko Đukanović, ispred ugostitelja koji su se ranije bezuspješno žalili na Odluku Glavnog grada i podnijeli inicijativu Ustavnom sudu za ocjenu njene ustavnosti, poručio je da se nalaze u teškom i gotovo neizdrživom položaju.

”Prošlo je više od godinu dana od kako je od strane aktuelne uprave Glavnog grada donesena jedna diskriminatorna i do sada u civilizovanom društvu nezabilježena odluka sa kojom su jednoj grupi ugostitelja uskraćena ona prava koja nesmetano uživaju svi drugi objekti na teritoriji Glavnog grada, Crne Gore i šire. Jer kako u suprotnom objasniti odluku po kojoj se ugostiteljskim objektima u dvije stambene zgrade dozvoljava radno vrijeme do 22h dok je svim ostalim ugostiteljskim objektima koji se nalaze u stambenim zgradama u neposrednom okruženju, radno vrijeme dozvoljeno do 24h”, poručio je on i dodao da neće odustati od zahtjeva.

”I da se radno vrijeme upodobi sa radnim vremenom koje imaju svi ostali ugostiteljski objekti kako u City kvartu, tako i u Glavnom gradu”, rekao je.

U ime više od 20 ugostitelja, poručio je da traže da prestane “nepotrebno represivno postupanje nadležnih inspekcijskih službi dirigovano iz opštinskih centara moći nad našim ugostiteljskim objektima, našim zaposlenim radnicima i našim i onako do kraja uništenim poslovanjem”.

Đukanović je poručio da njihovi objekti u potpunosti posjeduju svu opremu po standardima i normativima koji sprečavaju pretjeranu emisiju zvuka i sprečavaju stvarnje buke u stambenoj zgradi.

”Stanari stambenih zgrada su svoje parking prostore zaštitili rampama pa ni to ne može biti problem. Javno pozivamo predstavnike gradske uprave da nam odgovore na postavljeno pitanje, ako nije buka problem, ako nije parking prostor stanara zgrade problem, šta je onda problem”, zaključio je Đukanović.

Bonus video: