IJZCG: Mjere protiv korone na snazi do 22. decembra, svi mlađi od 40 godina koji su umrli bili su nevakcinisani

"Vakcinacija zajedno sa opštim preventivnim mjera (pravilno nošenje maske, poštovanje fizičke distance i lična higijena) su jedina sredstva u borbi protiv COVID-19 infekcije"

38244 pregleda 15 komentar(a)
IJZCG, Foto: IJZCG
IJZCG, Foto: IJZCG

Aktuelne mjere u borbi protiv koronavirusa na snazi su do 22. decembra 2021. godine, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG).

Koje su mjere na snazi pogledajte OVDJE

"Broj novoinficiranih virusom SARS-CoV-2 u Crnoj Gori u posljednje dvije sedmice je manji za oko 40% u odnosu na 14 dana ranije. U posljednje dvije sedmice broj preminulih osoba manji je za oko 16%, dok je broj hospitalizovanih osoba manji za 24%. Do danas, je u Crnoj Gori vakcinisano prvom dozom oko 59%, drugom dozom oko 55% dok je treću dozu primilo 13% odraslog stanovništva. Najveći obuhvat imunizovanih je u starosnim grupama od 65-69, 70-74, 75-79, i u tim starosnim grupama obuhvat je veći od 70%", piše u saopštenju IJZCG.

Oni su dodali da je prema trenutnim podacima i dalje osam od deset preminulih osoba nevakcinisano, a više od 80% onih koji su na bolničkom liječenju su takođe nevakcinisani.

"Sve osobe mlađe od 40 godina preminule od COVID-19 infekcije su bile nevakcinisane. Vakcinacija zajedno sa opštim preventivnim mjera (pravilno nošenje maske, poštovanje fizičke distance i lična higijena) su jedina sredstva u borbi protiv COVID-19 infekcije te Institut za javno zdravlje još jednom apeluje na sve građane da poštuju mjere i vakcinišu se u što većem broju. Takođe, napominjemo da su trenutne Mjere u borbi protiv Covid-19 infekcije na snazi do 22.12.2021. godine", zaključuje se u saopštenju IJZCG.

Bonus video: