UP: Sprovedena akcija pojačane kontrole saobraćaja, sankcionisano 575 vozača, isključena 372 vozila

Iz UP apeluju na građane da "u skladu sa zakonom blagovremeno registruju svoja vozila i tako izbjegnu troškove plaćanja novčanih kazni", zbog, kako su naveli, "znatnog broja vozila kojima je istekla važnost saobraćajne dozvole"

3183 pregleda 1 komentar(a)
Uprava policije, Foto: TV Vijesti
Uprava policije, Foto: TV Vijesti

Iz Uprave policije (UP) saopšteno je da su u saradnji sa Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore i Mašinskim fakultetom – Centrom za edukaciju u drumskom saobraćaju realizovali akciju pojačane kontrole saobraćaja „Stop za neregistrovana vozila“.

U periodu od 1. do 10. decembra su, kako navode, pripadnici policije u sklopu akcije kontrolisali 6.965 vozila i vozača širom države.

"Od ukupnog broja kontrolisanih vozača policijski službenici su sankcionisali 575 vozača i to 540 izdavanjem prekršajnog naloga, dok je protiv 35 pravnih lica podnijeta prekršajna prijava", navodi se u saopštenju.

Navode da su za to vrijeme iz saobraćaja isključena 372 vozila.

Iz UP apeluju na građane da "u skladu sa zakonom blagovremeno registruju svoja vozila i tako izbjegnu troškove plaćanja novčanih kazni", zbog, kako su naveli, "znatnog broja vozila kojima je istekla važnost saobraćajne dozvole".

"Takođe, u slučaju izazivanja saobraćajnih nezgoda sa neregistrovanim vozilma, vozači su dužni regresno nadoknaditi novčani iznos koji je Nacionalni biro osiguravača Crne Gore prethodno isplatio drugim učesnicima u nezgodi na ime nadoknade štete", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: