IDEA uručila vrijednu donaciju Institutu za bolesti djece

Od prodaje Delfina Nina prikupljeno 5 hiljada eura

13266 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boško Purić
Foto: Boško Purić

Udruženim snagama sa potrošačima i uspješnom misijom Delfina Nina i Morsovaca, IDEA je donirala 5 000 eura Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Instituta za bolesti djece. U sakupljanju donacije učestvovali su svi potrošači koji su do kraja novembra po posebnoj cijeni kupili ovu plišanu igračku.

I ove godine, program lojalnosti oplemenjen je društveno-odgovornom akcijom. Od svake prodate igračke Delfino Nino, IDEA je odvajala jedan euro i sakupljani iznos uručila pomenutoj instituciji za prioritetne potrebe.

Boško Purić
foto: Boško Purić

Prema riječima Jelene Doderović, direktorice marketinga u IDEI, donacija Institutu je još jedan dokaz da su djeca fokus društveno-odgovornog djelovanja kompanije. „Ova donacija je odraz zajedničke želje da, zajedno sa našim potrošačima, damo doprinos Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Instituta za bolesti djece. Nakon Zdravoljubaca, još jedna uspješna priča obilježila je ovu godinu. Zahvalni smo svima koji su podržali i ovu humanu misiju, a mi ćemo nastaviti da sličnim projektima u budućnosti pružamo podršku najmlađim, ali najvažnijim članovima našeg društva“, kazala je Doderović.

U Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore vjeruju da će ova donacija doprinijeti stvaranju još boljih uslova za boravak i liječenje djece na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju.

Boško Purić
foto: Boško Purić

U ime Instituta za bolesti djece želim da se zahvalim kompaniji IDEA, koja je prepoznata kao društveno-odgovorna kompanija, na vrlo vrijednoj donaciji. Planirano je da se od doniranih sredstava kupi citocentrifuga za interpretaciju perifernog razmaza krvi i koštane srži, uz koji ćemo dobiti vrlo brzu i pouzdanu dijagnozu za adekvatno liječenje vrlo teških pacijenata. U nadi da će nam što manje trebati, zahvaljujem se na prepoznatoj brizi i ideji da pomognete onima kojima to najviše treba“, naveo je dr Velibor Majić, direktor Instituta za bolesti djece.

Boško Purić
foto: Boško Purić

Podsjetimo, morske životinje bile su glavni akteri ovogodišnjeg IDEA programa lojalnosti „Morsovci“. Morsovci su, na djeci prilagođen način, ukazivali na važnost očuvanja životne sredine ne samo tokom ljetnje sezone, već cijele godine, što potvđuju rezultati koji nadmašuju sve slične projekte u Crnoj Gori. Njihov zanimljiv ples i pjesma na YouTube kanalu imaju više od 300 hiljada pregleda. Najtraženiji su bili Pingo Ringo i Morž Žorž, a posebna atrakcija bili su i Instagram filteri sa temom Morsovci.

Program lojalnosti trajao je od 26. avgusta do 30. novembra.