"Britanska vlada partner u borbi protiv organizovanog kriminala"

Potpredsjednik Vlade iskazao veliko zadovoljstvo zbog okončanja "višedecenijskog organizovanog šverca" duvana preko Slobodne zone Luke Bar

3291 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Britanska vlada ostaje posvećen partner Vladi Crne Gore u svim vidovima borbe protiv organizovanog kriminala, kroz podršku jačanju sigurnosnih provjera na granicama u cilju sprječavanja nelegalnog protoka roba, ali i kroz i kroz snaženje mehanizama legitimne trgovine u zemlji i regionu.

To je saopšteno danas iz Vlade, nakon sastanka vicepremijera Dritana Abazovića sa ministrom kapitalnih investicija Mladenom Bojanićem, direktoricom Uprave prihoda i carina Milenom Petričević, kao i predstavncima Britanske ambasade u Podgorici. Na sastanku je razgovarano o mogućnostima dalje podrške u reformi carinskog zakonodavstva i dodatnom jačanju kontrola u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Abazović je istakao odlučnost u sprječavanju svakog vida zloupotreba u Slobodnoj Zoni Luke Bar i naglasio potrebu jačanja kapaciteta u borbi protiv šverca duvana. Iskazao je, kako je saopšteno, veliko zadovoljstvo zbog okončanja "višedecenijskog organizovanog šverca" duvana preko Slobodne zone Luke Bar.

Predstavnici Britanske ambasade su naglasili dosadašnja ulaganja u jačanje kapaciteta carinskih organa, uključujući donacije vrijedne opreme, kao i nastavak ulaganja u razvoj infrastrukture za carinske kontrole u Slobodnoj zoni.

Bonus video: