Glavni grad potpisao Sporazum o saradnji sa NVO Paradigma: Urbana bašta uskoro u Podgorici

"Formiraćemo novu zelenu oazu koja će u jednom dijelu služiti za proizvodnju voća i povrća, u skladu sa najsavremenijim metodama, na način koji će, verujem, biti veoma interesantan za naše sugrađane“, kazao je Vuković

5494 pregleda 4 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković potpisao je danas Sporazum o saradnji sa NVO Paradigma na projektu Urbane bašte.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, u narednih nekoliko mjeseci Glavni grad će zajedno sa partnerima iz NVO Paradigma realizovati projekat koji ima za cilj formiranje prve urbane bašte, na prostoru od preko 10 000 m² u jednom dijelu Tološke šume.

"Formiraćemo novu zelenu oazu koja će u jednom dijelu služiti za proizvodnju voća i povrća, u skladu sa najsavremenijim metodama, na način koji će, verujem, biti veoma interesantan za naše sugrađane“, kazao je Vuković.

On je istakao da pozitivni efekti ovog projekta nisu samo u vezi sa proizvodnjom zdrave hrane, koja će biti distribuirana građanima kojima je najpotrebnije, već i za izgradnju osjećaja zajednice, podizanja nivoa svijesti o značaju zaštite životne sredine i ukupno gledano potencijala koji nam priroda pruža.

"To će biti jedno sjajno mjesto za druženje i edukaciju i vjerujem da će umnogome doprinijeti daljem razvoju kulture života u našem gradu, tako da je danas sjajan dan za Podgoricu“, naglasio je Vuković.

Iz PG Biroa su saopštili i da će radovi na izgradnji biti započeti nakon novogodišnjih praznika, a da je završetak planiran za kraj marta naredne godine.

Bonus video: