Vlasnici drvoprerađivačkih preduzeća optužili Pejovića da je zaposlio suprugu za glavnog savjetnika

Drvoprerađivači traže od vd direktora Uprave za šume da im odgovori ko je promijenio sistematizaciju radnih mjesta i mimo zakona mu dozvolio da to uradi

13012 pregleda 8 komentar(a)
Pejović, Foto: Goran Malidžan
Pejović, Foto: Goran Malidžan

Vlasnici drvoprerađivačkih preduzeća u Crnoj Gori optužili su vršioca dužnosti direktora Uprave za šume Srđana Pejovića da je u Upravi za šume za glavnog savjetnika zaposlio svoju suprugu.

U reagovanju na današnje saopštenje Pejovića drvoprerađivači traže od vd direktora Uprave za šume da im odgovori ko je promijenio sistematizaciju radnih mjesta i mimo zakona dozvolio mu da to uradi.

Pejović je danas u reagovanju na stavove drvoprerađivača iznijete na jučerašnjem protestu kazao da oni u Upravi za šume mogu imati “jedino i samo poslovnog partnera, ali nikako saučesnika u uništavanju prirodnog bogatstva za radi ličnog interesa”.

“Očekujemo od VD direktora Uprave za šume Srđana Pejovića, prije nego što damo odgovore na njegova pitanja o našem imovinskom stanju, voznom parku i moralanom kredibilitetu, da nam kao privrednicima , a prvenstveno kao građanima Crne Gore uvaženi VD direktora odgovori na sledeća pitanja: Ko je slupao skupocjeni sluzbeni džip Uprave za šume, kupljen od novca građana Crne Gore? Ko je i koliko platio popravku istog? Ko je promijenio sistematizaciju u Upravi za šume i mimo zakona dozvolio gospodinu Pejoviću da dovede svoju suprugu za glavnog savjetnika Uprave? Kada je Uprava za šume postala privatno preduzeće”, navodi se u reagovanju drvoprerađivača kojeg je potpisao Jasmin Bralić iz Rožaja.

Kazali su da će čim dobiju odgovore na postavljena pitanja, crnogorskoj javnosti biti mnogo jasnije zašto se Pejović interesuje za “naše profite i da li su isti postali aspiracija za gospodina Pejovića i njegovo privatno preduzeće, koje je formirao dolaskom u Upravu za šume".

Bonus video: