Potpisana deklaracija o posvećenosti unapređenju bezbjednosti saobraćaja

U saopštenju Ministarstva kapitalnih investicija se navodi da je deklaracija logičan slijed događaja, pošto je Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila drugu Deceniju akcije za bezbjednost na putevima u periodu od ove do 2030. godine

4206 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MKI
Foto: MKI

Deklaracija o zajedničkom sprovođenju Globalnog plana Decenije akcije za bezbjednost na putevima u periodu od ove do 2030. godine, potpisana je danas u Beogradu.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) saopštili su da je deklaraciju, koja je sinonim za posvećenost unapređenju bezbjednosti saobraćaja, potpisao ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, zajedno sa predstavnicima država regiona.

Navodi se da je deklaracija logičan slijed događaja, pošto je Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila drugu Deceniju akcije za bezbjednost na putevima u periodu od ove do 2030. godine.

„Potpisivanjem Memoranduma o saradnji sa akademskom zajednicom, Univerzitetom Crne Gore i Saobraćajnim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Protokola sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja, Ministarstvo ostvaruje namjeru da se znanjem izborimo za pozitivne stavove, a sve u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda na putevima u Crnoj Gori“, rekao je Bojanić.

Deklaraciju su potpisali i direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Novica Krunić, predsjednica Republičkog savjeta za bezbjednost saobraćaja Sjeverne Makedonije, Gordana Kožuvarovska i direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Srbije Duško Pešić.

Iz Ministarstva su naveli da je, pored tih zemalja, potpisnik deklaracije i Slovenija.

Bonus video: