Prijavi se na online radionicu i nauči kako da zaradiš kroz freelancing

Online radionica sa Ivanom Radunovićem koja se ne propušta

16936 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ivan Radunović
Foto: Ivan Radunović

Kada čujete da je nekome zanimanje freelancer, šta ćete prvo pomisliti? Da je to neki posao iz snova, bez radnog vremena, nadređenih i kancelarije? Možda ćete pomisliti da je to zanimanje isključivo za one koji imaju neki rijedak talenat ili vještinu.

Istina je negdje na sredini. Ako vidite sebe u freelancing poslovima, najbolje i najkorisnije savjete daće vam Ivan Radunović na besplatnoj online radionici pod nazivom „Kako da zaradiš novac kroz freelancing?“, a koju organizuju Omladinski klub Budva i Coca-Cola podrška mladima.

Ivan je svoju freelance karijeru počeo 2013. poslom od 20 dolara. U narednim mjesecima posao je brzo rastao, da bi sve kulminiralo otvaranjem firme Codingo 2015. U tim godinama bio je na samom vrhu Elance platforme (danas UpWork) i prvi web programer na čitavom Balkanu, a 43. globalno (od 330.000 web programera).

Kako je tekao njegov put i šta je važno znati prilikom započinjanja freelancing karijere, podijeliće sa polaznicima ovog online predavanja koje će biti održano 23. decembra u 17h, a prijaviti se možete već sad na OVOM LINKU.

Šta sve zapravo nudi freelancing?

Ako još uvijek niste dovoljno upućeni u freelancing, upoznajmo se ukratko sa pojmom i zahtjevima ovog vida zarade.

Freelancer je neko ko nudi svoje profesionalne usluge samostalno, nezavisno od kompanija, institucija i organizacija i to preko neke od platofrmi za uvezivanje sa klijentima koji te usluge traže. Freelancing može biti stalan posao i jedini izvor prihoda, ili dodatni posao kojim ćete upotpuniti slobodno vrijeme i zaraditi novac mimo postojećih primanja.

Bez obzira na razloge zbog kojih se želite uključiti u freelancing, neke zahtjeve morate ispuniti, kao i kod klasičnog zaposlenja. Prvo, morate poznavati rad na računaru i neki strani jezik. Najčešće je to engleski. Zatim, morate biti spremni da istrajete, jer je ponekad potrebno i nekoliko mjeseci da postanete prepoznati kao pouzdan i kvalitetan freelancer. Ipak, prve poslove možete dobiti i nakon nekoliko nedjelja, što zavisi od toga kako ste se predstavili i ko vas preporučuje na platformama. Na kraju, freelencer mora biti jednako profesionalan kao i tradicionalan zaposleni – poštovati rokove i kvalitetno obavljati posao.

Na propustite radionicu na kojoj ćete saznati kako da dođete do prve zarade, kako da sastavite najbolji portfolio koji će klijenti odmah zapaziti, kako da komunucirate sa njima, do najbolje procjene cijene satnice koja će biti konkurentna na freelancing tržištu.

Freelancing je samo jedan od puteva koji vodi do karijere iz snova. Dodatna edukacija čeka vas na platformi https://coca-colapodrskamladima.me/ i osam sjajnih tema i predavača koji će vas osnažiti pravim znanjem za profesionalni razvoj po vašoj mjeri.