TV spot NTOCG ''U društvu prirode'' među TOP 10 turističkih filmova na svijetu

Osim na crnogorskom spot je urađen na dodatnih sedam jezika (albanski, engleski, francuski, kineski, njemački, poljski, ruski), što je od izuzetne važnosti za promociju na različitim ciljnim tržištima.

2462 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NTOCG
Foto: NTOCG

Promotivni destinacijski TV spot Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, U društvu prirode, izabran je u TOP 10 turističkih filmova na svijetu od strane Međunarodnog komiteta filmskih festivala u turizmu (CIFFT).

Ovo prestižno priznanje dodijeljeno je na osnovu rezultata učešća na četrnaest CIFFT festivala turističkog filma tokom 2021.godine, na kojima je spot U društvu prirode osvojio tri nagrade.

Prvo mjesto, destinacijski spot U društvu prirode, osvojio je na Golden City Gate festivalu, koji je organizovan u okviru turističke berze u Berlinu – ITB Berlin. Na ovom festivalu biraju se najbolji filmovi i multimedijalni sadržaji u oblasti turizma, a ove godine međunarodni žiri ocjenjivao je 122 filma iz 33 zemlje.

NTOCG
foto: NTOCG

Nakon uspjeha u Berlinu, spot je dobio srebrnu nagradu Silver Award, na III Međunarodnom festivalu turističkog filma u Africi ITTFA, u kategoriji Međunarodni turistički destinacijski filmovi. U društvu prirode je izabran od strane međunarodnog žirija koji je okupio renomirane profesionalce iz audio-vizuelne produkcije, marketinga i turizma. Predsjednik žirija bio je poznati nagrađivani direktor kinematografije i specijalista za dronove, FC Hamman, koji je radio za najveće brendove u filmskoj industriji kao što su Universal, Disney, the BBC, National Geographic, Discovery Channel, Netflix i dr.

Treću, bronzanu nagradu, U društvu prirode, osvojio je na Međunarodnom filmskom festivalu u Njujorku /NYF TV & Film Awards/, u kategoriji turistički film u kojoj su se, pored naše zemlje, takmičile i druge evropske i svjetske destinacije, među kojima su Danska, Austrija, Litvanija, Španija, Grčka, Južna Afrika i Australija.

NTOCG
foto: NTOCG

Međunarodni komitet turističkih filmskih festivala CIFFT, koji čini 14 festivala turističkog filma, podržavaju Svjetska turistička organizacija (UNWTO) i Evropska komisija za putovanja (ETC). Tokom poslednje 33 godine, CIFFT nagrađuje najbolji audio-vizuelni sadržaj iz turističke industrije, pozicionirajući se kao najprestižnije takmičenje posvećeno promotivnim turističkim video zapisima širom svijeta.

TV spot U društvu prirode je namijenjen promociji turističke ponude na domaćem, regionalnom i inostranim tržištima u pravcu održavanja i unapređenja imidža destinacije, animiranja turista da posjete Crnu Goru i što bržeg oporavka turističkog prometa od posljedica izazvanih pandemijom korona virusa.

NTOCG
foto: NTOCG

Spot prikazuje integralnu crnogorsku turističku ponudu, raznolikost i kontrast destinacije. Kombinovanjem autentičnih lica i karaktera sa jedne i vrhunske arhitekture i pejzaža sa druge strane, ukazuje na tanku granicu između prirode i čovjeka i kroz snažan emotivan izraz šalje poruku da su ljudi u Crnoj Gori brižni, topli i nadasve gostoprimljivi i dobri domaćini, te da zahvaljujući bogatstvu i čistoći prirode i raznovrsnosti ponude turisti mogu kvalitetno provesti odmor u Crnoj Gori, osjećajući se bezbjedno i mirno.

NTOCG
foto: NTOCG

Kreator idejnog koncepta TV spota i marketinške kampanje U društvu prirode je Bojan Joksimović, a režija je povjerena jednom od najuspješnijih crnogorskih reditelja mlađe generacije, Ivanu Marinoviću iz Herceg Novog. Spot je sniman u produkciji Artikulacija film, producentske kuće iz Podgorice na čelu sa producentom Ivanom Đurovićem.

Osim na crnogorskom spot je urađen na dodatnih sedam jezika (albanski, engleski, francuski, kineski, njemački, poljski, ruski), što je od izuzetne važnosti za promociju na različitim ciljnim tržištima.

Promotivni destinacijski TV spot U društvu prirode možete pogledati na: