Radulović: AmCham uspješno sprovodi misiju u Crnoj Gori

Direktorica KCCG Ljiljana Radulović smatra da će donacija obezbijediti kvalitetniju zdravstvenu uslugu prvenstveno kod pacijenata sa sumnjom na maligne bolesti

2492 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo zdravlja
Foto: Ministarstvo zdravlja

Američka privredna komora u Crnoj Gori donirala je Klinici za ORL Kliničkog centra Crne Gore šest instrumenata, mikromakaza za sprovođenje operacije laringomikroskopske hirurgije grkljana, i dijagnostiku pacijenata sa sumnjom na maligne bolesti.

Direktorica te zdravstvene ustanove Ljiljana Radulović se tim povodom zahvalila komori, a smatra da će donacija obezbijediti kvalitetniju zdravstvenu uslugu prvenstveno kod pacijenata sa sumnjom na maligne bolesti.

Radulović je podsjetila na misiju AmCham Montenegro koju od svog osnivanja 2008. godine "uspješno sprovodi u Crnoj Gori".

"Ovo je, takođe, prilika da nastavimo da promovišemo tradicionalno dobru saradnju i zajedničke aktivnosti na polju društvene odgovornosti i svi zajedno se snažno založimo za dalje unaprjeđenje poslovnog okruženja i ukupnog društvenog ambijenta u Crnoj Gori”, navela je ona.

Istakla je da je raduje da se prepoznaju potrebe crnogorskih građana i KCCG i da Američka privredna komora "nesebično ulaže u najreferentniju zdravstvenu ustanovu naše zemlje" svjesni važnosti uključivanja poslovne zajednice u proces unapređivanje zdravstvenih ustanova, a samim tim i uslova liječenja.

Na svečanosti Američke privredne komore, donaciju je, osim KCCG dobio i Dom zdravlja Bijelo Polje. Riječ je o audiometru koji je neophodan za službu Medicine rada u kojoj se rade sistematski, ljekarski pregledi i ostali pregledi pacijenata u Domu zdravlja u Bijelom Polju.

Bonus video: