Medicinski fakultet i Mensa Crne Gore potpisali Sporazum o saradnji

Ustanove su se sporazumom obavezali da uspostave, unapređuju i promovišu saradnju kroz zajedničke aktivnosti koje će doprinijeti ostvarenju individualnih ciljeva svake strane

4495 pregleda 0 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Dekan Medicinskog fakuleta Univerziteta Crne Gore Miodrag Radunović i predsjednik Mense Marko Lakić potpisali su Sporazum o saradnji koji će studentima i zaposlenima fakulteta omogućiti učešće u aktivnostima organizacije Mensa.

Ustanove su se sporazumom obavezali da uspostave, unapređuju i promovišu saradnju kroz zajedničke aktivnosti koje će doprinijeti ostvarenju individualnih ciljeva svake strane.

Iz Univerziteta su pojasnili da će kroz konsultacije identifikovati oblasti i prioritete saradnje, kao i konkretne aktivnosti, u duhu zajedničkog interesa i međusobnog razumijevanja, a da se sporazum zasniva na principima partnerstva, transparentnosti i odgovornosti.

Mensa je međunarodna organizacija sa samo jednim uslovom za članstvo - rezultatom na standardizovanom IQ testu višim od 98 odsto ukupne populacije, a to znači da je koeficijent inteligencije (IQ) veći od 130 po Vekslerovoj ili 148 po Katelovoj skali.

Njega može da položi samo dva odsto ukupne populacije. Mensa širom svijeta okuplja hiljade osoba čija utvrđena inteligencija spada u gornjih 2 odsto opšte populacije, s ciljem upoznavanja, druženja i učestvovanja u različitim aktivnostima.

Bonus video: