Vuković: Uskoro će stambeno pitanje riješiti još 91 porodica

Graadonačelnik Podgorice najavio da će se tokom 2022. steći uslovi za izgradnju još jedne stambene jedinice koja će biti namijenjena zaposlenima u administraciji Glavnog grada

3987 pregleda 11 komentar(a)
Zgrada namijenjena zaposlenima u Glavnom gradu, Foto: PG Biro
Zgrada namijenjena zaposlenima u Glavnom gradu, Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obišao je danas sa saradnicima stambenu zgradu namijenjenu zaposlenima u privrednim društvima Glavnog grada, kazavši da će stambeno pitanje uskoro riješiti još 91 porodica.

“Bez obzira na brojne izazove sa kojima se suočavamo, zahvaljujući vrijednim ljudima u sistemu Glavnog grada, mi smo uspjeli da realizujemo brojne projekte i da učinimo da Podgorica postane značajno bolje mjesto za život. Na ovaj način se trudimo da im ukažemo poštovanje i da doprinesemo poboljšanju kvaliteta njihovog života", kazao je Vuković i istakao da je ovo nastavak dobre prakse koja će, kako je naveo, i u budućnosti biti jedan od prioriteta gradske uprave.

Vuković je najavio da će se tokom naredne godine steći uslovi za izgradnju još jedne stambene jedinice koja će biti namijenjena zaposlenima u administraciji Glavnog grada.

“Zahvaljujući vrijednoj podršci Glavnog grada, koja se odnosi na ustupanje parcele i oslobađanje investitora plaćanja komunalne naknade, podršci vrijednoj milion i 400 hiljada eura, stambeno pitanje će po povoljnim uslovima riješiti 91 porodica”, naglasio je Vuković, a kako je saopšteno iz Glavnog grada.

Podsjetio je da je tokom 2020. Glavni grad predao na upotrebu dva ovakva objekta sa 170 stanova, kao i da su u prethodnom periodu povećane plate zaposlenima u “Zelenilu” i administraciji.

Direktor Agencije za stanovanje Vladimir Tomović kazao je da ovaj stambeni objekat posjeduje 91 stambenu jedinicu, te da je preostala još finalizacija tehničkog prijema objekta.

“Nalazimo se ispred objekta koji se sastoji od 91 stambene jedinice, po strukturi imamo jednu garsonjeru, 48 jednosobnih stanova, kao i 42 dvosobna stana. Stanovi su podijeljeni između deset privrednih društava Glavnog grada, izuzimajući Čistoću i Vodovod koji su u prethodnom periodu izgradili svoje stambene objekte. Građevinski radovi na objektu su završeni, preostalo je još da se završi tehnički prijem objekta, kako bi se zgrada upisala u katastar i nakon toga ulazimo u proceduru raspodjele stambenih jedinica. U narednom periodu nas očekuje potpisivanje ugovora sa konačnim korisnicima ovih stanova“, kazao je Tomović.

Dodao je da je cijena po metru kvadratnom 600 eura, ističući da je to 50 odsto manje od tržišne cijene stanova na toj lokaciji.

Bonus video: