Rakočević: Netačne tvrdnje ZZZ, nisu isplaćene subvencije za zarade

Predsjednik mojkovačkog Udruženja hendikepiranih „Srce“ kaže da je sramno to što ga je direktor ZZZ Goran Folić pozvao da dođe u Podgoricu na razgovor. Tvrdi da je već dva puta, tokom ove godine, išao do Podgorice, nastojeći da se sretne s Folićem , ali da ga direktor ZZZ nije primio

5259 pregleda 4 komentar(a)
Rakočević, Foto: Dragana Šćepanović
Rakočević, Foto: Dragana Šćepanović

Predsjednik mojkovačkog Udruženja hendikepiranih „Srce“ Dušan Rakočević kazao je da su netačne tvrdnje iz Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), te da mu nijesu uplaćene subvencije za zarade za osam mjeseci prošle godine.

Rakočević već dva dana štrajkuje glađu zbog, kako je objasnio neisplaćenih subvencija zarada za njega i još nekoliko osoba sa invaliditetom ,koji su bili radno angažovane u Udruženju“.

„Natačno je da sam dobio subvencije za osam mjeseci prošle godine. Neka u ZZZ vide čije su subvencije od bivših zaposlenih iz Udruženja upisane na moje ime. Ja ih nijesam dobio. Neka iz ZZZ pokažu „žute izvode“ i obračune. U ZZZ bave se svim, osim onim što bi trebalo. O svemu imam urednu dokumentaciju i nemam šta da krijem. Imaće ko da tumači tu dokumentaciju i imaće ko da ustanovi istinu“, poručuje Rakočević, reagujući na saopštenje iz ZZZ kojim su ga, između ostalog, pozvali da prekine štrajk.

Rakočević kaže da je sramno to što ga je direktor ZZZ Goran Folić pozvao da dođe u Podgoricu na razgovor. Tvrdi da je već dva puta, tokom ove godine, išao do Podgorice, nastojeći da se sretne s Folićem , ali da ga direktorZZZ nije primio.

„Nevjerovatno je, ali i drsKo da Folić mene, osobu sa invaliditetom, poziva da dođem u Podgoricu. Bio sam dva puta, a poslednji put 16. novembra. Tada sam dva sata čekao da me Folić primi, a nije, iako je bio u zgradi. Pozivam ja Folića da dođe u Mojkovac, kako bih mu pokazao dokumentaciju,koja potvrđuje ono što kažem oko isplate subvencija, odnosno, mojih razloga za štrajk glađu“, kaže Rakočević.

Prema njegovim riječima, „ZZZ neosnovano miješa dugovanja NVO „Srce“ po osnovu granta od 3.235,41€. iz 2018. godine s isplatom subvencija“.

„Sredstva od granta dugujem, ali su ona potrošena za isplate zarada zaposlenima u Udruženju tokom pandemije. To jest, tokom perioda kada nije bilo ni subvencija od države. Ja sam osobe sa invaliditetom koje su radile morao isplatiti zarade “, objašnjava Rakočević

Kaže da je jedini tačno da su „za dvoje zaposlenih, kojima su ugOvori istekli, nedavno uplaćene subvencije, kako tvrdi, sa četiri mjeseca zakašnjenja.

„Pozivam i specijalnog tužioca Milovoja Katnića da se pozabavi načinom na koji radi ZZZ. Ja imam svu potrebnu dokumentaciju od 1.januara 2019-e do polovine septembra ove godine. Iz te dokumentacije jasno je ko govori istinu, a ko obmanjuje JAVNOST u ovom slučaju“, zaključuje Rakočević.

Bonus video: